SAP iki bin personeli işten çıkarıyor

Almanya merkezli yazılım devi SAP, iki bin çalışanı ile yollarını ayırıyor. Şirket, “bulut hizmetleri” bölümü başta olmak üzere yeniden yapılanmaya gidiyor.Merkezi Almanya’nın Baden Württemberg eyaletinde bulunan dünyaca ünlü yazılım...

Google Haberlere Abone ol
SAP iki bin personeli işten çıkarıyor

Almanya merkezli yazılım devi SAP, iki bin çalışanı ile yollarını ayırıyor. Şirket, “bulut hizmetleri” bölümü başta olmak üzere yeniden yapılanmaya gidiyor.

Merkezi Almanya’nın Baden Württemberg eyaletinde bulunan dünyaca ünlü yazılım şirketi SAP, iki bin kişinin işine son vereceğini duyundu.

Özellikle kötü giden “bulut/cloud” hizmetlerinde yeniden yapılanmaya gideceğini belirten şirket yönetimi, bu bölümde çalışan personelin işine son vermeye hazırlanıyor.

Dünyanın dördüncü büyük ve Amerika dışında kurulmuş şirketi olan SAP bünyesinde halihazırda 65 binden fazla personel çalışıyor.

Yıllık cirosu 17 milyar Euro’ya yaklaşan şirketin başka alanlara yoğunlaşmak istediği belirtilirken, işten çıkarılacak personelin yerine 2015 yılı sonuna kadar üç bin yeni personel alınacağı konuşuluyor. Bu konuda net bir açıklama yapılmazken, şirketin 2008 ile 2009 yılları arasında üç bin kişiyi işten çıkardığı bilgisi hafızalardaki tazeliğini koruyor.

SAP’nin dünya genelinde başka ortaklıklar arayacağı ve yeni işbirlikleriyle büyümeyi sürdüreceği belirtiliyor. CİHAN

Yorumlar