Şanlıurfalı çiftçilerin DEDAŞ'a tepkisi büyüyor

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, DEDAŞ’ın elektrik faturalarını çiftçi desteklemelerinden kesmesine tepki gösteren çiftçilere, Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci de destek verdi. Viranşehir-Şanlıurfa yolunu trafiğe kapatan...

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfalı çiftçilerin DEDAŞ'a tepkisi büyüyor

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, DEDAŞ’ın elektrik faturalarını çiftçi desteklemelerinden kesmesine tepki gösteren çiftçilere, Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci de destek verdi. Viranşehir-Şanlıurfa yolunu trafiğe kapatan çiftçilerle görüşen Ekinci, çiftçilerden sağduyulu olmalarını istedi.

Ziraat odası bahçesinde köy muhtarları ve çiftçilerle bir araya gelen Ekinci, kendisinin de kuyuları olduğunu, çiftçilerin zor durumda olduğunu, bu mağduriyetin hükümet tarafından giderilmesi gerektiğini söyledi. 2013, 2014 ve 2015 yılları için kuyulardan dönüm başına 9 bin liradan başlayıp 13 bin 750 liraya belirlendiğini belirten Ekinci; ekilen pamuk, mısır ve buğday için dönüm başına kuyuların faturalandırılacağını dile getirdi. Toplantıya katılan çiftçiler çalışmaya büyük tepki göstererek, dönüm başına uygulanan rakamların yüksek olduğunu, bir çok kimsenin mısır ekiminden vazgeçtiklerini söyledi.

DEDAŞ’A TEPKİ GÖSTEREN ÇİFTÇİLER MISIR EKMEME KARARI ALDI

Viranşehir’de çiftçiler, DEDAŞ’ın son uygulamalarına adeta isyan etmiş durumda. Elektrik faturalarının çiftçi desteklemelerinden kesilmesinin ardından çiftçilerden tepkiler yükselmeye başladı. Dün Viranşehir Şanlıurfa kara yolunu trafiğe kapatan çiftçiler, eylemlerinin süreceği sinyalini vermişti. Çiftçiler tepki olarak bu yıl mısır ekmeyeceklerini de dile getirmişti. Ekinci, alınan kararın karşısında duracaklarını, hükümetle diyalog içinde olduklarını belirtti.

Ekinci, “Biz çiftçi kardeşlerimizin yanındayız. Sonuna kadar sizler için çalışacağız. Gerekli işlemler yapıldı. Gerekli mercilere yazışmalarımızı yaptık. Sizden tek isteğim bu süreçte biraz sağduyulu olun ve bizi bekleyin. Biz ziraat odaları olarak, 2013 yılı bakanlar kurulunda alınan bu karara karşıyız. Bütün kararlar firma lehinedir. Çiftçi yararına hiçbir olumlu karar yoktur. Bakan Çelik ile bir araya geldik. Konu ile ilgili her adımı atacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz bölgedeki bütün oda başkanları bir araya gelerek çiftçilerin bu ödemeleri yapamayacağını söyledik.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar