Sanayii Üretimi Bir Önceki Aya Göre Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre sanayii üretiminde bir önceki aya ve geçen yıla göre azalma meydana geldi. Düşüş gösteren sektörler belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sanayii Üretimi Bir Önceki Aya Göre Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu Sanayii üretimiyle ilgili raporunu açıkladı. Rapordaki rakamlar sanayii üretiminde düşme olduğunu işaret etti.

GEÇEN AYA GÖRE ÜRETİM DÜŞTÜ

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış endüstri üretimi bir önceki aya nazaran %1,4 azaldı.

ÜRETİMİN DÜŞTÜĞÜ SEKTÖRLER

2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya nazaran madencilik ve taşocakçılığı piyasası endeksi %7,4 ve imalat endüstri piyasası endeksi %1,4 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı piyasası endeksi %1,1 arttı.

BİR ÖNCEKİ YILA GÖREDE AZALDI

Takvim etkisinden arındırılmış endüstri üretimi bir önceki senenin tıpkı ayına nazaran %2,2 azaldı

2015 yılı Ocak ayında bir önceki senenin tıpkı ayına nazaran madencilik ve taşocakçılığı piyasası endeksi %11,5 ve imalat endüstri piyasası endeksi %2,4 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı piyasası endeksi %2,9 arttı.

EN YÜKSEK DÜŞÜŞ YAŞANAN SEKTÖR

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana endüstri gruplarında en yüksek düşme dayanıklı harcama mülkü imalinde gerçekleşti. 2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya nazaran en yüksek düşme %5,0 ile dayanıklı harcama mülkü imalinde gerçekleşti.

İmalat sanayiinde en yüksek düşme bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalinde gerçekleşti

İmalat endüstri alt sektörleri incelendiğinde, 2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya nazaran en yüksek düşme %11,6 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalinde gerçekleşti. Bu düşüşü, %9,0 ile elektrikli teçhizat imalatı, %8,2 ile ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç) takip etti.

EN YÜKSEK ARTIŞ

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayiinde en yüksek yükseliş başka ulaşım araçları imalinde gerçekleşti İmalat endüstri alt sektörleri incelendiğinde, 2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya nazaran en yüksek yükseliş %78,7 ile başka ulaşım araçları imalinde gerçekleşti. Bu yükselişı, %17,2 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı ve %5,4 ile ten ve ilgili ürünlerin imalatı takip etti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar