Sanayide toplam ciro yüzde 6,8 arttı

Sanayi Ciro Endeksi (toplam), 2013 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 arttı.

Google Haberlere Abone ol
Sanayide toplam ciro yüzde 6,8 arttı

Sanayi Ciro Endeksi (toplam), 2013 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde 2013 yılı Ekim ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre; madencilik ve taşocakçılığı endeksi yüzde 5,8, imalat sanayi endeksi ise yüzde 6,8 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı Ekim ayına ilişkin Sanayi Ciro Endeksi’ni açıkladı. İmalat sanayi alt gruplarında en fazla artış diğer ulaşım araçları imalatında gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörlerinin 2013 yılı Ekim ayında 2012 yılı aynı ayına göre yüzde değişim oranları incelendiğinde, en yüksek artış oranının yüzde 27 ile diğer ulaşım araçları imalatında gerçekleştiği görüldü. Bunu yüzde 26,3 ile tütün ürünleri imalatı ve yüzde 23,3 ile elektrikli teçhizat imalatı takip etti.

İmalat sanayi alt gruplarında en fazla düşüş diğer imalatlarda gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörlerinin 2013 yılı Ekim ayında 2012 yılı aynı ayına göre yüzde değişim oranları incelendiğinde, en fazla düşüş oranının yüzde 52,4 ile diğer imalatlarda gerçekleştiği görüldü. Bunu yüzde 6,9 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı ve yüzde 2 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı takip etti.
CİHAN

Yorumlar