Sanayi Bakanı: 2014'te de büyümenin lokomotifi imalat sanayi olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Şubat ayına ait sanayi üretim rakamlarını, "Sanayicimiz, son dönemde yaşanan gerilimli atmosfere rağmen, ekonomiye ve Türkiye’ye olan güvenini bir kere daha göstermiştir.

Google Haberlere Abone ol
Sanayi Bakanı: 2014'te de büyümenin lokomotifi imalat sanayi olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Şubat ayına ait sanayi üretim rakamlarını, "Sanayicimiz, son dönemde yaşanan gerilimli atmosfere rağmen, ekonomiye ve Türkiye’ye olan güvenini bir kere daha göstermiştir. 2014 yılında da ülke büyümesinin lokomotifi imalat sanayi olacaktır." diyerek değerlendirdi.

Işık, konuyla ilgili açıklamasında, Şubat ayında sanayi üretiminin beklentileri aşarak bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 arttığını bildirdi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde ise bir önceki aya göre yüzde 0,1 düşüş gözlendiğini ifade eden Işık, "2014 yılında büyümede ihracatın daha önemli bir yeri olacağını dikkate alırsak, sanayicimizin rolü bir kez daha ortaya çıkıyor. Çünkü ihracatımızın yüzde 95’e yakın bir kısmını sanayi sektörümüz gerçekleştiriyor. Biz de Bakanlık olarak her fırsatta sanayicimizin önünü açıyor, sanayicimiz daha fazla üretirken üretilen ürünlerin niteliklerinin de artırmasını teşvik ediyoruz. Sanayimizi tüm dünyada daha rekabetçi hale getirmek amacıyla Ar-Ge’ye, inovasyona, tasarıma, girişimciliğe her geçen gün desteğimizi artırıyoruz. İnanıyoruz ki, sanayicimiz ülkenin sahip olduğu istikrar ve kendi çalışma azimleriyle başarılı işler yapmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar