Samsung Merakla Beklenen Modelini Görücüye Çıkardı

Herkesin aylardır merakla beklediği, Samsung'un amiral gemisi Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Barselona'da görücüye çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Samsung Merakla Beklenen Modelini Görücüye Çıkardı

Barselona'da gerçekleştirilen Mobile World Congress (Dünya Mobil Kongresi) her sene ciddi izahatlara ve yeni modellerin matbuat tanıtımlarına sahne oluyor. Bu sene da gene seri başlayan Dünya Mobil Konresi'nde Samsung bombayı patlattı. Herkesin iPhone 6'dan sonra merakla beklediği Galaxy'nin yeni serisi Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 Edge şekilde 2 ayrı modelle çıktı.

ÇOK BEĞENİLDİ

Barselona'daki kongrenin UnPacked etkiliğinde Samsung CEO'su JK Shin vasıtası ile tanıtılan yeni Galaxy serilerinin nitelikleri ilk tepkilere oranla bir hayli haz aldı. Etkinliğin başlangıcında kısa bir konuşma oluşturan Shin, hazırlanmakta bulunan video sonrasında beraberinde getirdiği Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 Edge ile müşterek derhal teknik nitelikleri anlatmaya başladı.

3 ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ VAR

Yeni Samsung Galaxy S6 ve Samsung S6 Edge modellerinde başlıca 3 ciddi özelliğin değişim işlemi çok aşırı dikkat çekiyor. Birincisi, bundan sonra kasa metal… Artık yeni Galaxy'lerde su ve toz geçirmezlik ayrıcalığı bulunmamaktadır (!) İkincisi, bundan sonra değiştirilebilir pil yok… Üçüncüsü, bundan sonra MicroSD kart yuvası, yani arttırılabilir belleği yok… Gelin şimdi aşağıda daha detaylı inceleyelim…

İŞLEMCİ VE PERFORMANSI

Daha herşeyden önce Silikon Vadisi sayfalarından da duyurduğumuz benzeri Samsung Galaxy S6'larda 4 çekirdekli 1.5 GHz Cortex-A53 ve 4 çekirdekli 2.1 GHz Cortex-A57 olmak üzere yekün 8 çekirdekli Exynos 7420 çipsetli işlemci kullanılacak. Snapdragon 810 serisine oranla yüzde 20 daha az efor harcayan 14 mm Exynos 7420'nin beraberinde Galaxy S6 ve S6 Edge, 3GB DDR4 RAM ile gelecek. GPU tafafında ise Mali-T760 kullanacak bulunan cihazın performası ise bu manada bu sektörün en üst seviyesi dememiz pek de hata olmaz. Yeni Galaxy modelleri Samsung'un iddiasına oranla (testini yapmadan net şekilde söyleyemeyeceğiz) eski modellerine oranla yüzde 40 ila 80 oranında daha çok performans vaad ediyor.

HEDİYESİ VAR

Hazır 3 GB DDR4 RAM diyerek hafıza tarafına girmişken söyleyelim, Galaxy S6 ve S6 Edge 32GB, 64GB ve 128GB hazıfa seçenekleriyle geliyor. Ancak öteki modellerinden değişik şekilde (burası iri bir süpriz) Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge'de MicroSD kart desteği olmayacak!.. Samsung bunun sebebini ise ince tasarımını korumak şekilde gösteriyor. Kullanıcılarını bulut servislerine (cloud service) yönlendiren Samsung, Galaxy S6 ve S6 Edge kullanıcılarına 2 sene boyunca parasız 115GB Microsoft OneDrive armağan ediyor.

EKRAN VE KAMERA

Samsung Galaxy S6'nın enfazla merak edilen özelliklerinden birisi de ekranıydı. 16M renk, 1440×2650 (2K) çözünürlüğünde ve Super AMOLED 5.1 inç büyüklüğündeki ekran ile gelen yeni Galaxy'ler 577 ppi ederi ile ciddi bir görüntü performansı sağlayacak. Bundan önceki modeli Galaxy S5'de bulunduğu benzeri TouchWiz kullanıcı arayüzü ile gelen Galaxy S6 ve S6 Edge, ekran yapısında ise Gorilla Glass 4 kullanacak.

MÜTHİŞ ÖZELLİK

Samsung yeni amiral gemisinin kamera özelliklerine geçecek olursak, Galaxy'lerin art kamerası 16MP (3456×4068 piksel) çözünürlüğünün yanında, optik imaj sabitleme, dokunmatik (ve bununla birlikte otomatik) odaklama ve LED flash özelliklerine sahip olacak. Ayrıca art kamera ile 2160p 4K video (30 fps) video çekmek mümkün… Bir öteki yenilik ise bu kamera ile tıpkı anda 2 ayrı dosyada video cazibe yapabilecek olmamız (dual-video rec)…

Coğrafi bilgi (Geo-tagging), sima tanıma (face detection), Auto HDR ve Panaroma özelliklerinin beraberinde Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge'in ön yüzünde ise 5MP'lik ve 1080p Full HD video cazibe yapabilecek bir selfie kamerası bulunacak.

TASARIM VE YAZILIM

Samsung bu sene göze çarpan ki son kullanıcılardan gelen art bildirimleri yoğun şekilde önemsemiş. Çünkü Android pazardaki en iri rakiplerinden HTC'nin en ciddi özelliğini yani tasarımdaki madeni gücünü Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerine taşıyan Samsung, yeni cihazlarının sunumunda Apple'a gönderme yaparak bükülemez olduğunun da altını çizdi. Eski modellerine oranla %50 daha zinde bir yapıya sahip olduklarını belirten Samsung, bu ciddi değişiklik ile yeni Galaxy'lerinde su ve toz geçirmezlik (!) özelliğini de kaybediyor!.. Yeni madeni tasarımla White Pearl (İnci Beyazı), Black Sapphire (Camgöbeği Siyahı), Gold Platinum (Altın Platin Karışımı) ve Blue Topaz (Topaz Mavisi) renkleri ile ati Samsung Galaxy S6 138 gram, Galaxy S6 Edge ise 132 gr. ağırlığında olacak. Ayrıca S6 Egde modelinde kıvrık (curved) ekran ile karşımıza çıkacak bulunan Samsung, ekranın kıvrık tarafında değişik uygulamalarla dikkat çekecek.

HAZIR UYGULAMALAR

Hazır uygulama tarafına geçmişken belirtelim, Samsung Galaxy'nin yeni modelleri Android 5.0.2 Lollipop ile geliyor. MIDP java emilatörü ile Java'yı ve tarayıcı tarafında HTML5 destekleyen yeni Galaxy'ler, üzerlerindeki accelerometer (hız ölçer), gyroscope, proximity (yakınlık ölçer), compass (pusula), barometer (barometre), gesture (işaret tanıma) ve heart rate (kalp hızı ölçme) benzeri sensörlerle çok sayıda sağlık, fitness ve coğrafi uygulamaya da İmkan sağlayacak.

PARMAK İZİ VAR

Ayrıca Samsung'un yeni modelleriyle birlikte Apple Pay'e karşılık şekilde Samsung Pay servisi de geliyor. İlk herşeyden önce ABD ve Kore'de hizmete girecek bulunan Samsung Pay, modellerin üzerindeki NFC teknolojisi ile çalışacak ve MasterCard ve Visa onaylı (sertifikalı) şekilde gelecek. Ayrıca Galaxy S6 ve S6 Edge'de PayPal ödemesi onaylı (sertifikalı) parmak izi uygulaması da olacak.

PİL ÖMRÜ VE DİĞER ÖZELLİKLER

Öncelilkle şunu ifade etmek gerekiyor ki, Galaxy S6'da değiştirilebilir pil son buluyor!.. Telefon ömrünün uzunluğu meselesi için en ciddi avantajlarından birtanesini kaybeden yeni Samsung Galaxy'lere pil gücü şekilde baktığımızda ise Galaxy S6'da 2550 mAh, Galaxy S6 Edge'de ise 2600 mAh değerinde bir pil bulunuyor. Ancak yeni modeller sırf 10 dakika şarj ile 4 saat kullanım imkanı sunuyor. Ayrıca iki modelde de kablosuz şarj ayrıcalığı (Qi/PMA/WPC) bulunuyor. Galaxy S6'nin pil ömrü ortalama şekilde 12 saate kadar Wi-Fi bağlantı, 13 saate kadar video, 49 saate kadar müzik dinlemeyi destekliyor. Üzerinde dahili GPS de bulunan Samsung Galaxy S6 ve S6 Egde, donanım şekilde Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac benzeri formatlara destek veriyor.

FİYAT VE ÇIKIŞ TARİHİ…

Aslında ne gariptir ki, teknoloji dünyasının beklenen 2 ciddi markası ve donanımları tıpkı tarihlerde piyasada olacak. 10 Nisan'da dağıtım girecek bulunan Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge, herşeyden önce ABD'de (T-Mobile ile) ve Kore'de satışa çıkacak. Fiyatının ise 32 GB'da 649 USD olması bekleniyor.

Samsung'un yeni modelleri bulunan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in videolarını buraya tıklayarak izleyebilirsiniz… (Kaynak:Milliyet)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar