Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Satışa Çıkmadan Tükendi

Teknoloji devi Samsung'un son bombaları Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge'in Türkiye fiyatları belli oldu. Ön siparişe açılan cihazlar kısa sürede tükendi.

Google Haberlere Abone ol
Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Satışa Çıkmadan Tükendi

Mobil Dünya Kongresi'nde ilk şekilde ortaya çıkan Galaxy S6 ve kavisli ekrana sahip Galaxy S6 edge'in Türkiye fiyatları açıklandı. Turkcell'de vitrine konulan 32 GB Galaxy S6 2 bin 499 TL'den, 32 GB Galaxy S6 edge ise 2 bin 999 TL'den satışa sunuldu. Tüketicilerden hummalı alaka gören ürün kısa zamanda tükendi.

GALAXY S6 VE GALAXY S6 EDGE'İN ÖZELLİKLERİ

Samsung'un CEO'su JK Shin'in elinde ilk defa dünyayla paylaşılan Galaxy S6'nın malzemesinin standart madeni tasarıma göre %50 daha zinde bulunduğu belirtiliyor.
Dayanıklılık konusuna bilhassa vurgu oluşturan Shin, Apple'a gönderme yapmayı da ihmal etmeyerek cihazın baskı kullanıldığında bükülmeyeceğine dikkat çekti.
14mm işlemci kullanımıyla müşterek yüzde 20 oranında performans yükselişı sağlanırken, DDR4 belleklerin cihazın performasına yardımı önceki kuşak telefona (Galaxy S5'e) oranla yüzde 80'lere ulaşmış durumda.

YÜZDE 30 DAHA AZ GÜÇ TÜKETİYOR

Exynos 7420 çipi ile gelen cihaz, gücünü 2.1 GHz saat hızında 4 tane 64 filo Cortex-A57 ve 1.5 GHz saat hızında 4 tane Cortex-A53 işlemciden alıyor. Güç tüketiminde de muvaffakiyetli görünen Galaxy S6'da bulunan Exynos 7420 yongası bir öteki işlemci Snapdragon 810'a göre yüzde 20 oranında daha az enerji harcıyor. Galaxy Note 4'lere göre yüzde 30 daha çok performans sunan Galaxy S6 gene aynı biçimde yüzde 35 oranında daha az takat tüketiyor ve bu da bu ürünü satın alanların prizlere daha az bağımlı olması anlamına geliyor.

4K VİDEO ÇEKİM ÖZELLİĞİNE SAHİP

5.1 inç'lik Super AMOLED Quad HD ekrana sahip bulunan ve Corning Gorilla Glass 4 ekran kaplama teknolojisini kullanan cihazda piksel yoğunluğu 577ppi şekilde açıklanmış durumda.
16 Megapiksel dahili kamera kullanan ve F1.9 diyafram açıklığına sahip merceği yardımı ile düşük fer koşullarında da kaliteli fotoğraflar çekebilen Galaxy S6 4K video cazibe özelliğini de sunuyor. Cihazın ön yüzünde 5 megapiksel dahili kamera yer alırken, bu kamera ile 1080p formatında video kaydı yapılabiliyor.

İLK ABD VE KORE'DE KULLANIMA SUNULACAK

10 dakika bunun şeklinde bir zamanda 4 saat kullanımlık şarja sahip bulunan Galaxy S6 Android 5.0 işletim sistemiyle geliyor. Apple'ın mobil ödeme sistemi Apple Pay'den ayrıcalıklı olmayan mobil ödeme sistemi Samsung Pay, kullanıcıları kredi kartı atama zorunluluğundan kurtarmayı amaçlıyor ve parmak izi okuyucusu ile ödeme yöntemini benimsiyor. Güvenliğin en üst kurda tutulacağı söylenen Samsung Pay'in bu yaz ABD ve Kore'de kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

KAVİSLİ EKRANLI TELEFON: GALAXY S6 EDGE

Samsung'un bu yılki sürprizi ise Galaxy S6'nın beraberinde bir de kavisli ekranıyla dikkat çeken Galaxy S6 edge'i dünyaya duyurması oldu.
Çift kavisli ekran kullanım kolaylığı sağlarken madeni çerçeve ve geri tarafta uygulanan cam panel telefona ayrıcalıklı bir yüz kazandırıyor.
Dışlara doğru hafifçe kıvrılan ekran kullanıcısına bildirimler hakkında kolaylık sağlamayı hedefliyor. Ayrıca telefondaki kavisli ekranın oluşturduğu çerçevesiz görünümünde dizaynı güzelleştiren en mühim unsurlardan.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar