Saldırıda hayatını kaybedenler için Atatürk Havalimanı'nda anıt

İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları tarafından işletilen Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısında yaşamını yitirenleri anmak üzere yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Saldırıda hayatını kaybedenler için Atatürk Havalimanı'nda anıt

İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları tarafından işletilen Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısında yaşamını yitirenleri anmak üzere yapılan anıt, resmi yetkililerin ve havalimanı çalışanlarının katıldığı törenle açıldı.

Şirket açıklamasına göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran'daki saldırıda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yer aldığı anıt, ilk patlamanın gerçekleştiği dış hatlar terminali geliş katı önünde düzenlenen törenle açıldı.

Törene Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, havalimanında görev yapan kurumların yöneticileri ve havalimanı çalışanları katıldı. Katılımcılar, törenin ardından anıta karanfil bıraktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener, "28 Haziran bizim için çok acı bir gündü. Terör saldırısında çalışanlarımızı ve yolcularımızı kaybettik. Onların anısına bir anıt yaptık ve onları hiç unutmayacağız. O gece havalimanındaki tüm paydaşlarımızla dayanışma içindeydik. Hep birlikte çalıştık ve havalimanını kısa sürede operasyonel hale getirdik. Tüm ilgililere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar