Sağlıklı ürünler İzmir'de görücüye çıkacak

Organik sektörünün İzmir’deki beşinci, zeytin ve zeytinyağı sektörünün dördüncü buluşması 10 Nisan 2014'te başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Sağlıklı ürünler İzmir'de görücüye çıkacak

Organik sektörünün İzmir’deki beşinci, zeytin ve zeytinyağı sektörünün dördüncü buluşması 10 Nisan 2014'te başlıyor. EKOLOJİ İZMİR–5. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile OLIVTECH–4. Zeytin, Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı, 10-13 Nisan arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenecek. İki fuar, geçen yıl olduğu gibi aynı tarihlerde ve aynı çatı altında yapılacak.

Geçen yıl iki fuarın birarada düzenlenmesinden duyulan memnuniyet sebebiyle bu yıl da aynısını yapacaklarını belirten İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “OLIVTECH ile zeytin ve zeytinyağı sektörünü, EKOLOJİ İZMİR ile organik sektörünü bir kez daha İzmir’de buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. İki fuarın da şehre çok yakıştığını ifade eden Örs, “İZFAŞ olarak İzmir’de, Akdenizli ve Egeli kimliğine uygun bir ihtisas fuarı organize etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Dördüncü kez evsahipliği yaptığımız OLIVTECH’in, yakın zamanda kentimizin fuarcılık vizyonunda önemli bir yere sahip olacağına inanıyoruz. Amacımız, zeytin ve zeytinyağı sektörünün dünya pazarında hakettiği yere ulaşmasına katkıda bulunmaktır. İnanıyorum ki bu yıl da kutsal kitapların meyvesi zeytin ve Anadolu’nun altın sıvısı zeytinyağı, OLIVTECH’te uluslararası ekonomik bir değere dönüşecek. Sağlıklı beslenmenin en önemli faktörlerinden biri olan ekolojik tarımın geliştirilmesine yönelik EKOLOJİ İZMİR’in, sektöre önemli katkıları olacağına yürekten inanıyorum. Fuarımızın yol almasını istiyoruz, o yüzden bütün olanaklarımızı zorlayarak Türkiye’nin tek organik ürünler fuarı olan EKOLOJİ İZMİR’i çok daha iyi noktalara taşımak istiyoruz.” diye konuştu.

EKOLOJİ İZMİR, İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde, İZFAŞ tarafından İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri ve KOSGEB desteğiyle düzenlenecek. Fuarda organik gıdanın yanısıra organik tekstil, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ve kırtasiye ürünleri gibi farklı sektörlerde sertifikalı üretim yapan firmalar yer alıyor. OLIVTECH'te ise zeytin, zeytinyağı, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa ve bidon, ambalaj malzemeleri, üretim teknolojileri, saklama üniteleri, gıda analiz laboratuvarları, zeytin işleme makine ve ekipmanları sergilenecek. Dört gün sürecek fuar, profesyonellere ve son tüketiciye açık olacak. CİHAN

Yorumlar