Sağlık turizmi geçen yıl 60 milyar dolara ulaştı

- MedicAbroad Yönetici Ortağı Subaşı: - "Dünyada sağlık turizmi geçen yıl 60 milyar dolara ulaşan bir endüstri haline geldi. 2022'de sektör hacminin 143 milyar dolara ulaşması bekleniyor" - "Türkiye'deki hastane sayısı uluslararası JCI akreditasyonu açısından ABD'den sonra ikinci sırada" - MedicAbroad Yönetici Ortağı Erim: - "Dünya genelinde her yıl 9 milyon insan sağlık turizmi kapsamında başka ülkelere gidiyor"

Google Haberlere Abone ol
Sağlık turizmi geçen yıl 60 milyar dolara ulaştı

NEW YORK (AA) - ÖVÜNÇ KUTLU - MedicAbroad Yönetici Ortağı Vahap Subaşı, gelişen ülkelerin sağlık sektöründeki artan yatırımları nedeniyle dünya genelinde sağlık turizminin giderek yaygınlaştığını ve sağlık turizminin geçen yıl 60 milyar dolara ulaşan bir endüstri haline geldiğini belirtti.

Subaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişmiş ülkelerdeki yüksek sağlık maliyetlerine işaret etti.

Gelişen ülkelerin sağlık sektörüne büyük yatırımlar yaptığının altını çizen Subaşı, "Dünya çapında sağlık turizmi giderek yaygınlaşıyor. Medikal amaçlı seyahatin popülaritesi her geçen gün daha da artıyor ve bir trend haline geliyor." dedi.

Subaşı, dünyada sağlık turizminin geçen yıl 60 milyar dolara ulaşan bir endüstri haline geldiğini, 2022'de ise sektör hacminin 143 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

Türkiye'nin söz konusu trendi başarılı şekilde takip ettiğini ve sağlık altyapısına verilen önemle yerel sektörün güçlendiğini vurgulayan Subaşı, Türkiye'deki hastane sayısının, Uluslararası Birleşik Komisyonu (JCI) "Joint Commission International" akreditasyonu açısından ABD'den sonra ikinci sırada olduğuna ve Türk hekimlerinin alanlarında dünya genelinde üst seviyelerde geldiğine dikkati çekti.

Subaşı, Turkiye'ye tedavi amaçlı giden hastaların çoğunlukla Orta Doğu ve Avrupa'dan olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Ancak Türkiye'de sağlık turizmi diğer bölgelerden henüz istediği kadar ilgi görebilmiş değil. Bunun en büyük sebebi özellikle ABD, Kanada, Güney Amerika ve hatta Uzak Doğu'da Türkiye'yi bu alanda tanıtacak bir mekanizmanın olmayışı. İşte tam bu noktada MedicAbroad, Türkiye'nin sağlık turizminde büyüyen potansiyelini görüp bu eksiğini gidermek amacıyla harekete geçti. Şu an itibarıyla 13 ülkede 50'nin üzerinde hastane ile çalışıyoruz. Hastanelerde çok seçici davranmakta ve sadece alanında en kaliteli, donanımlı ve JCI akreditasyonuna sahip olanlarla çalışmaktayız."


- "Yurt dışı sağlık hizmeti, harcamaları yüzde 18-85 azaltıyor"


MedicAbroad Yönetici Ortağı Canip Erim de sağlık turizminin plastik cerrahiden diş tedavisine, kalp ve damar cerrahisinden ortopedik tıbba kadar farklı alanlarda tercih edildiğini belirtti.

Sağlık turizminin hastalar için düşük maliyetli, genellikle daha hızlı ve kişisel ek hizmetler içerebildiğini dile getiren Erim, hastaların yurt dışında sağlık hizmeti almasıyla harcamalarını yüzde 18 ile 85 arasında azalttığına dikkati çekti.

Erim, dünya genelinde her yıl 9 milyon insanın hızlı büyüyen sağlık turizmi kapsamında başka ülkelere gittiğini vurguladı.

ABD'de ilk kapsamlı Türk sağlık turizm firması olan MedicAbroad'un, hastaların uluslararası seyahatlerini ve bu süreçteki ihtiyaçlarını karşılayacak sağlık paketleri hizmeti sunduğunu ifade eden Erim, kişilerin özel araçla alınması, havaalanında karşılanması, hastaneye nakilleri, tercümanlık ve birebir destek gibi gittikleri ülkelerde yabancılık çekmeyecekleri bir ortam sağlandığının altını çizdi.

Erim, Türkiye'yi sağlık turizminde cazip bir istikamet yapmayı hedeflediklerini, ABD'deki bireylerin sağlık sigortası kapsamına uluslararası tedavi seçeneği eklenmesi için şirketin ciddi atılımlarının olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar