Sağlık-Sen: Enflasyon farkı olmaması memur maaş zammını yok etti

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıklamasına göre Aralık ayından bu yana enflasyonun yüzde 4,96 olduğuna dikkat çekerek “2014 yılı için kamu çalışanlarına yapılan seyyanen 123 TL’nin...

Google Haberlere Abone ol
Sağlık-Sen: Enflasyon farkı olmaması memur maaş zammını yok etti

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıklamasına göre Aralık ayından bu yana enflasyonun yüzde 4,96 olduğuna dikkat çekerek “2014 yılı için kamu çalışanlarına yapılan seyyanen 123 TL’nin sağlık çalışanları için oransal karşılığı ise ortalama yüzde 5,9’dur. Yani sağlık çalışanlarının elinde 4 ayda kalan sadece yüzde 1’dir. Gerisi enflasyona kurban gitmiştir.” dedi.

Önder Kahveci yaptığı açıklamada Aralık ayından bu yana TÜİK'in enflasyonun yüzde 4,96 olduğu bilgisini verdiğini, 4 ayda yok olma noktasına gelen 1 yıllık zammın ilerleyen aylarda enflasyon karşısında dahi eriyeceğini belirterek, “Maaşlara yapılan zamlar 4 ayda yok olma noktasına geldi. Önümüzdeki aylarda da memur maaşları enflasyona yenik düşecek. Ekonomi çevrelerinin yıllık enflasyonun çift haneli rakamlara ulaşacağı sözlerini de değerlendirdiğimizde memurların zammı enflasyon karşısında buharlaşacak, memur 2014’ü ekonomik olarak zararla kapatacak.” görüşünü dile getirdi.

“60 TL ZAM OLACAKTI”

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hükümetin yüzde 3’lük teklifine bile 'evet' denilseydi sadece ilk üç ay için yüzde 1,96’lık bir enflasyon farkının alınacağını kaydederek, “ Toplu sözleşmede hükümetin yüzde 3’lük teklifi bile kabul edilseydi 4 ay için alınacak enflasyon farkı yüzde 1,96 idi. Böyle giderse yılın ilk 6 ayında enflasyon çok daha yüksek çıkacak. Buna göre memurların ayrıca alacağı enflasyon farkı yüzde 3’ü bile geçecekti. Eğer Memur-Sen enflasyon farkını iç etmeseydi, Temmuz ayında memur maaşlarına en az aylık 60 TL daha enflasyon farkı yansıtılmak zorunda olacaktı. Fakat Memur-Sen enflasyon farkını istemedi.” ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşmede enflasyon farkı istemeyip, hükümetin teklifinden daha düşük bir teklife “evet” diyenlerin bu vebalin sahibi olduklarını belirten Kahveci, şöyle devam etti:

“Toplu sözleşmede enflasyon farkını almayan, sadece seyyanen bir zamma imza atanlar, hükümetin teklifinden bile daha düşük bir teklife “evet” diyenler bu vebalin sahibidirler. 2014 yılında memurun ekonomik kayıplarının sorumlusudurlar. Kamu çalışanları kendilerini enflasyon karşısında zarar ettiren malum sendikadan bunun hesabını sormalıdırlar. Burada en büyük hesap sorma görevi ise malum sendikaya üye olan kamu çalışanlarına düşmektedir.”

CİHAN

Yorumlar