Sağlık Çalışanlarının Nöbet Ücretlerine Yüzde Elli Zam

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde elli zam yapılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Çalışanlarının Nöbet Ücretlerine Yüzde Elli Zam

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği programda konuştu. Davutoğlu, 'Nöbet ücretlerinde ciddi bir iyileştirme yapıyoruz. Nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapıyoruz' dedi.

Davutoğlu'nun izahatlarından satırbaşları;

'Meclis'te görüşülen İç Güvenlik Paketi'nde Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti gerçekleştiren fail hakkında da 24 saat gözaltı, birkaç şahıs şekilde geçekleşmişse 48 saat gözaltı gerçekleştireceğiz.

'ÖNCE HESAP VERECEKSİN'

Hem şifa eda etmek için çalışan doktora saldıracaksın hem de hastanenin öteki kapısından çıkacaksın. evvel adisyon vereceksin. O gözaltı sonrasında da yasal işlemler başlatılıp hadise adli makamlara tevdi edilecek. Oraya acı içerisinde gelen hasta yakınlarının anlıyoruz. O acıyı anlamayan doktorlar için de şikayet mekanizmamız var.

'NÖBET ÜCRETLERİNE YÜZDE 50 ZAM'

Sağlık Bakanımızla oturduk Türkiye'nin bütçe olanakları çerçevesinde neler yapılıyor konuştuk
Nöbet ücretlerinde ciddi bir iyileştirme yapıyoruz. Nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapıyoruz.
Tüm sıhhat çalışanlarımız da bu iyileştirmeden yararlanacak. Önceki düzenlemelerle birlikte, acilde ve öteki riskli yerlerde nöbet tutanların ücretlerine yüzde 75 zam gelmiş olacak.

70 YAŞINA KADAR ÇALIŞMA FIRSATI

Hekim hem şiddete maruz kalıyor, tıbbi müdahalede bulunuyor. Hem de maddi şekilde bir risk altına girer miyim diye operasyon gerçekleştiriyor. Doktorlarımızın devamlı bu stres altında olması hataları artırır. Yapacağımızı yeni düzenleme ile mali mesuliyet sigortasında 400 bin lira bulunan risk ücreti 600 bin ve 800 bin liraya çıkarılacaktır. Prim ücretlerinde herhangi bir değişiklik olmayacaktır. 14 Mart tıp bayramına girerken şiddete maruz kalan hekimlerimiz üstünden bütün hekimlerimiz ve sıhhat çalışanlarımıza mesajımızı iletmek istiyoruz: sizlere güveniyoruz. Sizin elleriniz bütün toplumumuza şifa dağıtmaktadır.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar