Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

- "(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun TOBB Genel Kurulu'ndaki sözleri) Bu ülkenin güçlü sistemiyle ilgili itirazı olabilir ama 'Kan dökülür' diyebilecek kadar primitif bir düşüncenin bu kürsülerde siyasetçiler tarafından konuşuluyor olması, bu ülkenin ayrı bir şanssızlığıdır" - "Esasında bugün, geldiğimiz noktanın neden burada olduğunun sorumluluk adreslerini gösteren çok net cümlelerdir. Bu millet, bu bedelleri ağır ödediği için bu süreçleri de vicdanı, sağduyusu, feraseti ile aşacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOBB Genel Kurulu'ndaki sözlerine ilişkin, "Bu ülkenin güçlü sistemiyle ilgili itirazı olabilir ama 'Kan dökülür' diyebilecek kadar primitif bir düşüncenin bu kürsülerde siyasetçiler tarafından konuşuluyor olması, bu ülkenin ayrı bir şanssızlığıdır." dedi.

Müezzinoğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen "8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi"nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık dünyayla birlikte düşünebildiğini söyledi.

Yaklaşık 150 yıldır millet olarak öz güvenin kaybedildiğini belirten Müezzinoğlu, "Daha çok birilerini takip eden, birilerinin peşinden giden, birilerinin akıl ettiklerini tüketmeye alışmış ve bunu kabullenmiş bir süreç yaşadık." diye konuştu.

Müezzinoğlu, 2002'de Ar-Ge'ye milli gelirin neredeyse binde 2'sinin ayrıldığını hatırlatarak, "Bugün Ar-Ge'ye milli gelirin yüzde 1'ini ayıran ve 2023'te milli gelirinin yüzde 3'ünü ayırmayı hedefleyen bir noktaya geldik. Esasında yavaş yavaş sağlıklı ve doğru bir yolculuğa doğru adımlar atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin tekstil ve konfeksiyon sektöründe dünyada 7. sırada olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, bunun en önemli güç kaynağının Bursa olduğunu dile getirdi.

- "İnanan bir gençlikle Türkiye'nin yarınları farklı olacaktır"

TBMM'den geçen Ar-Ge Yasası ile Ar-Ge'ye çok büyük destekler verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini vurgulayan Müezzinoğlu, Türkiye'nin dünya ile yarışacağını ve dünyada üretilenlere Türkiye'nin de katkı sağlayacağının altını çizdi.

Yenişehir ilçesinde kurulacak Otomotiv Test Merkezi'nin dünyanın sayılı test merkezlerinden biri olacağına dikkati çeken Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın tükettiği ileri teknolojik ürünleri Türkiye olarak bizim de üretmemiz şartıyla ancak bu yolcuğu götürebilir ve başarılı yönetebiliriz. O nedenle önümüzdeki süreçte, gençler, üniversite öğrencileri ve gelecek adına hayal kuran genç dinamikler adına çok önemli ve güçlü bir sahiplenmeyi bekliyoruz. Gençler, daha çok akıl eden, araştıran, araştırdıklarını bilimle buluşturan, yenilikleri başarabileceğine inanan bir gençlikle Türkiye'nin yarınları, bu anlamda çok daha farklı olacaktır."

- "Akla, vicdana, hukuka değer veren bir yolculuğu kazanmalıyız"

Türkiye'nin sadece güçlü, istikrarlı ve sağlıklı bir yönetime ihtiyacı olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, Türkiye'nin siyasetçilerin veya siyasetin kavgalarının bedelini bu milletin çok ağır ödediğini anımsattı. Mehmet Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Akla, vicdana, hukuka değer veren bir yolculuğu bu ülke ve bu millet kazanmalıdır. Ne yazık ki bu dar görüşlü primitif düşünce, dün hala yine BTSO'nun da üyesi olduğu TOBB'da, bu ülkenin güçlü sistemiyle ilgili itirazı olabilir ama 'Kan dökülür' diyebilecek kadar primitif bir düşüncenin bu kürsülerde siyasetçiler tarafından konuşuluyor olması, bu ülkenin ayrı bir şanssızlığıdır. Esasında bugün, geldiğimiz noktanın neden burada olduğunun sorumluluk adreslerini gösteren çok net cümlelerdir. Bu millet, bu bedelleri ağır ödediği için bu süreçleri de vicdanı, sağduyusu, feraseti ile aşacaktır."

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile UTİB ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile dereceye giren proje sahiplerine ödüllerini verdi.

Yorumlar