SAGİAD’lı mobilyacılar İstikbal ve Bellona fabrikasını gezdi

Sakarya Girişimci ve İşadamları Derneği'ne (SAGİAD) üye mobilya sektöründe faaliyet gösteren iş adamları, Adapazarı İstikbal, Bellona tesislerini gezdi. SAGİAD’lı mobilyacıları, Adapazarı İstikbal Fabrikası Genel Müdürü Erol Duran...

Google Haberlere Abone ol
SAGİAD’lı mobilyacılar İstikbal ve Bellona fabrikasını gezdi

Sakarya Girişimci ve İşadamları Derneği'ne (SAGİAD) üye mobilya sektöründe faaliyet gösteren iş adamları, Adapazarı İstikbal, Bellona tesislerini gezdi.

SAGİAD’lı mobilyacıları, Adapazarı İstikbal Fabrikası Genel Müdürü Erol Duran ve Adapazarı İstikbal Fabrikası İşletme Müdürü Ayhan Bayram karşıladı. Duran, mobilya sektörünün, son 15-20 yıl içerisinde önemli bir gelişme sağladığını belirterek, "Gelişen ve büyüyen bu pazarla birlikte, her geçen gün artan küresel rekabet, işletmelerin stratejilerini sürekli canlı tutacak ve hedeflerini gerçekleştirecek bilgi, teknoloji ve insan kaynağını en verimli şekilde yönetmesini mecburi kılmaktadır." dedi.

Adapazarı tesisinde yaklaşık 400 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Duran, "Burada yatak, baza başlığı ve koltuk takımları üretiyoruz. Ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi ve Ankara’ya sevkiyat yapıyoruz." bilgisini verdi.

İstikbal Mobilya Sakarya Fabrikası İşletme Müdürü Ayhan Bayram ise mesleki eğitime büyük önem verdiklerini, kurum olarak her zaman eğitimi desteklemeye devam ettiklerini kaydetti. Bayram, "Nitelikli iş gücü, tüm sektörlerin önemli sorunları arasında gelmektedir. Bizler de bu eksiklikleri kendi içimizde yaptığımız eğitimlerle gideriyoruz. Gerek mobilya sektöründe gerekse de diğer sektörlerde çalışacak elemanları Sakarya Üniversitesi ile birlikte yetiştirme fikrini olumlu bir adım olarak görüyor ve öğrencilerimizi iş dünyasına hazır hale getirecek bu çalışmada yer almaktan mutluluk duyuyoruz." şeklinde konuştu.

10 kişilik mobilyacı heyetin başkanlığını yapan SAGİAD yönetim kurulu üyesi Gökhan Aygen, sıcak misafirperverliğe teşekkür etti. Sektörlerinde önde gelen fabrikalarından birini gezdiklerini ve üretim konusunda bilgi aldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Aygen, "Bu geziler bizim için çok faydalı oluyor." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar