Sabiha Gökçen’de yılın ilk rekoru

Sabiha Gökçen Havalimanı, günlük yolcu sayısında 2014 yılının en yüksek rakamına ulaştı. Buna göre, 22 Haziran‘da Sabiha Gökçen’den toplam 80 bin 817 yolcu giriş ve çıkış yaptı.Atatürk Havalimanı’ndaki yoğunluk sebebiyle havayolu...

Google Haberlere Abone ol
Sabiha Gökçen’de yılın ilk rekoru

Sabiha Gökçen Havalimanı, günlük yolcu sayısında 2014 yılının en yüksek rakamına ulaştı. Buna göre, 22 Haziran‘da Sabiha Gökçen’den toplam 80 bin 817 yolcu giriş ve çıkış yaptı.

Atatürk Havalimanı’ndaki yoğunluk sebebiyle havayolu şirketleri rotasını Sabiha Gökçen’e çevirdi. Bu yılın ilk 5 ayından Sabiha Gökçen’deki toplam yolcu sayısı, geçen yılın ilk 5 ayına oranla yüzde 35 artarak 8.6 milyon olarak gerçekleşmişti. Günlük yolcu sayısında da 2014 yılının ilk rekorunu dün kırdı. Buna göre 22 Haziran tarihinde havalimanından giriş çıkış yapan yolcu sayısı 80 bin 817’ye ulaştı. Bir önceki rekor geçtiğimiz yıl, 20 Ekim’de günlük 78 bin 618 yolcu sayısı ile elde edilmişti.

Ulaşılan rekorla ilgili bir açıklama yapan Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi Gökhan Buğday, yaz tatilinin başlaması ile birlikte havalimanımızda yoğun bir yolcu trafiğinin yaşandığını belirtti. Buğday, “Bu yoğunluğun bir sonucu olarak 22 haziran Pazar günü 80.817 yolcuya ulaşarak bu yılki ilk rekorumuzu kırmış olduk. İlk diyorum çünkü bizi tercih eden yolcularımızın sayısının daha da artarak yeni rekorlar kıracağımızdan şüphemiz yok. Amacımız bu rekorlarla birlikte bizi tercih eden yolcularımıza en iyi hizmeti sunmak.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar