Saab’ın üretimi durduruldu

İki yıl önce iflas eden İsveçli otomobil üreticisi Saab’ı satın alarak yeniden hayata döndüren Japonya destekli Çin ve İsveçlilerin oluşturduğu elektrikli otomobil şirketi NEVS, nakit akışı sıkıntısıyla yeni jenerasyon Saab’ın...

Google Haberlere Abone ol
Saab’ın üretimi durduruldu

İki yıl önce iflas eden İsveçli otomobil üreticisi Saab’ı satın alarak yeniden hayata döndüren Japonya destekli Çin ve İsveçlilerin oluşturduğu elektrikli otomobil şirketi NEVS, nakit akışı sıkıntısıyla yeni jenerasyon Saab’ın üretimi durdurdu.

Sadece elektrikli araç üretimine odaklanan NEVS, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, aylardır süren nakit akışı eksikliğinden dolayı Trollhättan kentindeki tesislerinde bir ay süreyle üretimi durdurduğunu kaydetti.

İsveç radyosuna konuşan NEVS İletişim Direktörü Mikael Östlund, Qingdao şehrindeki Çinli ortaklarının taahhüt ettikleri parayı vermemelerinden dolayı bu kararı almak zorunda kaldıklarını ifade etti. Östlund, Çinli ortaklarının neden ödeme yapmadıkları konusunda ise açıklama yapmaktan kaçındı.

Östlund, bu krizden çıkmak için iki yabancı otomobil üreticisi ile işbirliği müzakerelerini sürdürdüklerini de ifade etti.

1947 yılında kurulan ve ülkenin simge markalarından biri olan Saab girdiği krizden kurtulamamış, 2011 yılında da parça tedarikçilerine ödeme yapamadığı için üretimi durdurmak zorunda kalmıştı.

2012 yılında National Electric Vehicle Sweden (NEVS) tarafından satın alınan Saab, Trollhattan fabrikasında Saab 9-3 modeliyle tekrar üretime başlamıştı. CİHAN

Yorumlar