RUTİD, Türk ve Rus işadamlarını Tula bölge yatırım forumunda buluşturdu

Rusya’da faaliyet gösteren Rusya -Türkiye İşadamları Derneği'nin (RUTİD), organizesiyle iki ülke işadamları buluştu. Başkent Moskova’ya yaklaşık 200 kilometre mesafedeki Tula şehrinde düzenlenen Tula Bölgesi Yatırım Forumu'na çok sayıda...

Google Haberlere Abone ol
RUTİD, Türk ve Rus işadamlarını Tula bölge yatırım forumunda buluşturdu

Rusya’da faaliyet gösteren Rusya -Türkiye İşadamları Derneği'nin (RUTİD), organizesiyle iki ülke işadamları buluştu. Başkent Moskova’ya yaklaşık 200 kilometre mesafedeki Tula şehrinde düzenlenen Tula Bölgesi Yatırım Forumu'na çok sayıda işadamanı iştirak etti.

Rus devlet bankası Sberbank’ın desteğiyle yapılan forumda, 100’den fazla Türk ve Rus işadamı katıldı. Tula Sberbank bölge ana binasında gerçekleştirilen foruma Tula Bölge Valisi Vladimir Gruzdev, RUTİD Başkanı Esat Sarı, Tula Bölge Valisi Birinci Yardımcısı Yuri Andriyanov, Tula Bölge Başbakan Birinci Yardımcısı Denis Tihonov, TUSKON Rusya Temsilci Ali Tırnava, Sberbank dış ilişkiler dairesi müdürü Timur Kozintsev ve çok sayıda işadamı katıldı.

Forumu yöneten Bölge Başbakan Birinci Yardımcısı Tihonov, Tula’nın sanayi açıdan Rusya’nın en gelişmiş bölgelerinden biri olduğuna işaret ederek, Türk iş adamlarını bölgenin yatırım potansiyeli ile tanışmaya davet etti.

BÖLGEMİZDE YATIRIM YAPAN PİŞMAN OLMAZ

Türk işadamlarına seslenen Tula Bölge Gruzdev, “Bölgemizi ziyaret etmeniz çok önemli. Tula’daki iş adamlarımız ve çeşitli iş dünyası kurumları sizlerle tanıştıktan sonra Türkiye ile işbirliğine ilgi duyar. Tarihten bilindiği gibi bölgemiz köy tarım, makina, kimyasal sanayileriyle ünlü. Modern standartlara uyan tüm sanayi tesislerinin açılmasından yanayız. Önemli olan çevre açısından standartlara uygun olması. Modern teknolojili tesislere ilgi duyuyoruz. Emin olun, Tula’da yatırım yapmak isteyen hiç zaman pişman olmaz.” diyerek bölgeye yatırıma davet etti.

RUTİD: TULA İŞ DÜNYASINI TÜRKİYE’YE DAVET EDİYORUZ

RUTİD Başkanı Sarı, “Tula’da ilk kez bulunuyoruz. Sberbank’ın desteğiyle RUTİD olarak Tula bölgesini ziyaret ederek, yatırım potansiyelini yerinde incelemek ve sayın vali ile ilişkilerimizi üst düzeye çıkarmayı planlıyoruz. 50 Türk işadamı ile bölgeye çıkarma yaptık. Sayın vali bizi çok sıcak karşıladı. İkili ticari ekonomi ilişkilerinin artırılmasına önemli katkı sağlamak amacıyla bu tür programlara önem veriyoruz. Bugün iki ülke arasında ilişkiler giderek artıyor. Rusya’nın önemli kurumları Türkiye’de dev yatırımlara imza atıyor. Örneğin Mersin Akkuyu nükleer santral projesi, Denizbank’ın satın alınması ve başka. Bu bağlamda RUTİD olarak Türk piyasasının Rusya’da tanıtılmasına da katkı sağlıyoruz. Rus iş dünyası temsilcilerini Türkiye’ye davet ederek Türk iş dünyasıyla buluşturduk. Sizleri de davet etmek istiyoruz. Türk ve Rus ekonomisi birbirine rakip değil, tamamlayıcı niteliğinde. Tula bölgesinde somut projelere Türk işadamları olarak açığız ve birlikte değerlendirmeye hazırız.” dedi.

Sberbank yetkilisi Kozintsev de, “5 yılda bankamızın en parlak çalışması, Denizbank’ı kendi saflarımıza katmamız oldu. Denizbank dünya piyasasına açılma ve uluslar arası sektörde güçlenmemiz açısından önemli katkı sağladı. Müşterilerimiz yeni hizmet sunmayı öğrendik ve bunu başardık. Rusya’da çalışmalarımızda Denizbank Moskova büyük rol oynuyor. Sberbank iki ülke arasında önemli köprü oldu. Biz Rus-Türk iş dünyası arasında sağlam köprüler kuruyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar