Rusya'nın 'ticaret fazlası' yüzde 48 düştü

MOSKOVA (AA) – Rusya'nın ocak-nisan dönemi ticaret fazlasının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 48 azalarak 33,2 milyar dolara gerilediği bildirildi....

Google Haberlere Abone ol
Rusya'nın 'ticaret fazlası' yüzde 48 düştü

MOSKOVA (AA) – Rusya'nın ocak-nisan dönemi ticaret fazlasının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 48 azalarak 33,2 milyar dolara gerilediği bildirildi.

Rusya Federal Gümrük Servisi tarafından yayınlanan verilere göre, ülkenin toplam ihracatı bu yılın ocak-nisan döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 31,3 azalarak 83,8 milyar dolara geriledi.

2016 yılının ocak-nisan döneminde toplam dış ticaret hacmi ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 25,2 azalarak 134,4 milyar dolara gerilerken, ülkenin toplam ithalatı da aynı dönemde geçen yıla kıyasla yüzde 12,5 düşerek 50,6 milyar dolara indi.

Açıklamada, söz konusu dönemde Rusya’nın en büyük 10 ticari ortağı olan ülkeler arasında yalnızca Fransa ile ticaret hacminin arttığına işaret edilirken, Türkiye’ye yönelik uygulanan yaptırımlara rağmen ticaret hacmindeki en büyük düşüşünün ise İtalya ile gerçekleştiği belirtildi.

Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ekonomik krizle boğuşan Rusya'nın gayri safi milli hasılası geçtiğimiz yıl yüzde 3,7 küçülmüştü.

Yorumlar