Rusya’dan Yunanistan’a: Türkiye tarım ticaretinde sizden daha faal

Rusya Federal Bitki Koruma ve Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Sergey Dankvert, Yunanistan-Rusya tarım ürünleri ticaret hacminin yeterince değerlendirilmediğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya’dan Yunanistan’a: Türkiye tarım ticaretinde sizden daha faal

Rusya Federal Bitki Koruma ve Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Sergey Dankvert, Yunanistan-Rusya tarım ürünleri ticaret hacminin yeterince değerlendirilmediğini vurguladı. Dankvert, Türkiye’nin Yunanistan’dan daha fazla Rusya’ya tarım ürünleri sattığına işaret etti.
Yunanistan’ın başkenti Atina’yı ziyaret eden Rosselhoznadzor Başkanı, Türkiye ile ticari ilişkileri örnek verdi. Dankvert, “Eğer ikili ticari hacmi ele alırsak, bu durumda Türkiye dahil komşularının Yunanistan’ı çok geride bıraktığını söyleyebiliriz. Yunanistan her zaman iyi ihracat olanaklarına sahip olan bir tarım ülkesi olarak tanındı. Fakat Rusya’daki mağazalarda en fazla İtalyan ve Türkiye ürünleri yer alıyor.
TÜRKİYE BİZDEN TAHIL ALIYOR, MAKARNA YAPARAK BİZE SATIYOR

Rosselhoznadzor Başkanı, 2010’da Yunanistan’ın Rusya’ya 197 milyon dolar, 2011’de 260 milyon dolar ve 2012 ve 2013 yıllarında 334 milyon dolarlık tarım ürünleri sattığını kaydetti. Dankvert Türkiye’yi yine örnek vererek, “Türkiye Rusya’dan 3 milyon ton tahıl aldı. Türkler, buğdayı işleyerek makarna ve başka çeşitli ürünler şeklinde bize tekrar gönderiyor.” şeklinde konuştu.

Rosselhoznadzor Başkanı Rusya'ya dondurulmuş gıda ürünleri ve meyve ihracatından da Yunanistan'ın Türkiye'den çok gerilerde olduğunu rakamlarla açıkladı.

CİHAN

Yorumlar