Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz akışı eski seviyesine döndü

- Rus enerji şirketi Gazprom'un yönetim kurulu başkan yardımcısı Medvedev: "BOTAŞ ve Türkiye'deki özel doğalgaz şirketlerine gönderilen doğalgaz miktarı eski seviyelere döndü" - "BOTAŞ ve şirketler gazı aynı fiyattan alıyor"

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz akışı eski seviyesine döndü

MOSKOVA (AA) - Rus enerji şirketi Gazprom'un yönetim kurulu başkan yardımcısı Aleksandr Medvedev, BOTAŞ ve Türkiye'deki özel doğalgaz şirketlerine gönderilen doğalgaz miktarının eski seviyesine döndüğünü belirtti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Medvedev, Gazprom'un BOTAŞ ve Türkiye'deki özel şirketlere gönderdiği doğalgaz miktarının eski seviyelere döndüğünü belirterek, "Fiyat konusunda ise BOTAŞ ve özel şirketler gazı aynı fiyattan alıyor." dedi.

BOTAŞ'ın doğalgaz fiyatlarıyla ilgili tahkime giderek fiyat revizyonu talep ettiğini hatırlatan Aleksandr Medvedev, "Ancak bana kalırsa çözümü tahkim yerine kendi aramızda halletmemiz, hem bizim hem de BOTAŞ için daha iyi bir çözüm yolu." ifadelerini kullandı.

Daha önce Gazprom, Türk şirketlerine yaptığı yüzde 10,25'lik fiyat indirimini geri çekmiş ve şubat ayında Türkiye'ye Batı Hattı'ndan gönderdiği doğalgazda yüzde 50'ye varan kısıtlamalara gitmişti.

Özel sektör tedarikçileri Bosphorus Gaz, Enerco Enerji, Batı Hattı, Kibar Enerji, Avrasya Gaz ve Shell Enerji Rusya ile 2013'te yapılan anlaşma doğrultusunda yılda yaklaşık 10 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyor.

Yorumlar