Rusya’dan nakit çıkışı azalacak

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Ukrayna krizi ve küresel durgunluk nedeni ile Rusya’dan artan nakit çıkışının giderek yavaşlayacağını, 2017’de tersine bir durum beklediklerini ifade etti.2014’ün ilk çeyreğinde 60 milyar...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’dan nakit çıkışı azalacak

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Ukrayna krizi ve küresel durgunluk nedeni ile Rusya’dan artan nakit çıkışının giderek yavaşlayacağını, 2017’de tersine bir durum beklediklerini ifade etti.

2014’ün ilk çeyreğinde 60 milyar dolarla 2013’ün tamamı kadar bir nakit çıkışı olduğuna dikkat çeken Nabiullina, “Nisan’da 8,8 milyar dolar ve Mayıs’ta da 7,4 milyar dolar çıktı. Yıl sonu itibari ile bu rakamın 90 milyar doları geçmesini beklemiyoruz.” dedi.

Nabiullina’ya göre önümüzdeki 2 yıl nakit çıkışı giderek azalacak ve 2017’de tersine bir durum ortaya çıkacak.

Yıl sonu enflasyon rakamının yüzde 6’nın üzerinde beklediklerini kaydeden Nabiullina, Mart ve Nisan ayında sıkı para politikalarına rağmen enflasyon riskinin olduğunu kaydetti.

Ukrayna krizi ve siyasi belirsizliğin Rusya ekonomisi üzerinde enflasyon açısından risk oluşturduğunu, rublenin de belirli oranda dalgalandığını belirtti.

Rusya’nın gayri safi milli hasılası ise 2014 sonunda yüzde 0,5 büyüme gerçekleştirecek. 2015’te yüzde 1’lere çıkması beklenen büyüme rakamları 2016’de yüzde 1,9-2’leri görebilir.

CİHAN

Yorumlar