Rusya’dan 2014’de 85-90 milyar dolar çıkacak

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya’dan 2014’de 85-90 milyar dolar civarında nakit çıkışı olmasını beklediklerini söyledi.St.Petersburg’da gerçekleşen Uluslar arası Ekonomi Forumu’nda konuşan Nabiullina, beklentilerinin...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’dan 2014’de 85-90 milyar dolar çıkacak

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya’dan 2014’de 85-90 milyar dolar civarında nakit çıkışı olmasını beklediklerini söyledi.

St.Petersburg’da gerçekleşen Uluslar arası Ekonomi Forumu’nda konuşan Nabiullina, beklentilerinin 2014 için 20 milyar dolar civarında olduğunu, ancak Nisan sonrası bu rakamın hızla arttığını kaydetti.

Ocak-Mart arası 63 milyar doların çıktığını, Nisan ayında ek 4,6 milyar doların daha çıktığını kaydeden Nabiullina, gelecek dönemde nakit çıkışında azalma beklediklerini vurguladı.

Enflasyon beklentilerinin de aşağı doğru olduğuna değinen Rusya Merkez Bankası Başkanı, “Biz enflasyon beklentileri ile ilgili şartların aşağı doğru olduğunu görüyoruz. Faiz oranları aşağı yukarı istikrara kavuştu. Enflasyon beklentilerinde ise aşamalı düşüş bekliyoruz.” dedi.

Rusya Ekonomi Bakan Yardımcısı Andrey Klepaç da 2014 için beklentilerinin 90 milyar dolar olduğunu ifade etti. Klepaç, “İlk yarıda yaklaşık 50 milyar dolar çıkış olur. İkinci yarı için de ek 40 milyar dolar daha bekliyoruz…” öngörüsünde bulundu.

Klepaç yıl sonuna kadar herhangi bir borçlanma planları olmadığı bilgisini de verdi.

CİHAN

Yorumlar