Rusya'daki kriz okul masraflarını kıstı

- VTsIOM’un raporuna göre Rus aileler, çocuklarının okul ihtiyaçları için geçtiğimiz yıla göre yüzde 26 daha az harcama yapıyor

Google Haberlere Abone ol
Rusya'daki kriz okul masraflarını kıstı

MOSKOVA (AA) – Ekonomik krizin devam ettiği Rusya’da aileler, çocuklarının okul masraflarından kısmaya başladı.

Rus kamuoyu araştırma şirketi VTsIOM’un yayınladığı rapora göre, Rus aileler, 2016'da çocuklarının okul ihtiyaçları için geçtiğimiz yıla göre yüzde 26 daha az harcama yapıyor.

2015 yılında bir öğrencinin ortalama eğitim masrafının Rusya’da yaklaşık 20 bin ruble civarı olduğunun belirtildiği raporda, 2016’da bu rakamın 14 bin rubleye gerilediği belirtildi.

Raporda, Rus ailelerin geçtiğimiz yıla göre defter ve kitap masraflarında yüzde 38, üniforma ve ayakkabı masraflarında ise yaklaşık yüzde 17 kısıntıya gittiği kaydedildi.

Rus ailelerin okullara gönüllü yardım (bağış) miktarını da geçtiğimiz yıla göre yüzde 50 azalttığının belirtildiği raporda, söz konusu düşüşlerin Rusya’daki yeni tüketim gerçeğini yansıttığına işaret edildi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanan verilere göre, ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası bu yılın temmuz ayında da yıllık bazda yüzde 0,7 küçülmüş durumda.

Yorumlar