Rusya’da tur şirketi ödeme yapmayınca uçuşlar iptal edildi: 30 bin kişi mağdur

Rusya’da İdeal Tur şirketi anlaştığı Orenburg Havayolları’na ödemeleri yapmayınca uçuşlar iptal edildi. İptal edilen uçuşlardan yaklaşık 30 bin Rus turistin etkileneceği belirtiliyor.İdeal Tur’dan ödemelerini alamayan Orenburg Havayolları...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da tur şirketi ödeme yapmayınca uçuşlar iptal edildi: 30 bin kişi mağdur

Rusya’da İdeal Tur şirketi anlaştığı Orenburg Havayolları’na ödemeleri yapmayınca uçuşlar iptal edildi. İptal edilen uçuşlardan yaklaşık 30 bin Rus turistin etkileneceği belirtiliyor.

İdeal Tur’dan ödemelerini alamayan Orenburg Havayolları 2, 3 ve 4 Ağustos için planlanan 36 yurtdışı uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. İptal olan uçuşlardan dolayı yaklaşık 6 bin kişinin yurtdışı seyahati yarıda kaldı. Ayrıca, daha önce farklı tur şirketleri aracığıyla Orenburg Havayolları ile yurtdışına giden 25 bin turistinde dönüşte sıkıntı yaşayacağı bildiriliyor. İptal olan uçuşlarda Antalya seferi de bulunuyor.

Tatilinin yarıda kalmaması için bazı yolcular seyahatlerine kendi imkanıyla devam ederken bazı yolculara tur operatörleri yardımcı olduğu ifade edildi.

Öte yandan, Orenburg Havayolları, İdeal Tur’un önce yapılan uçuşlar için ödeme yapması halinde uçuşlara devam edeceğini duyurdu.

Mart 2003 tarihinde faaliyete başlayan İdeal Tur şirketi 24 noktaya uçak seferinin yapılması için Orenburg Havayolları ile anlaşma imzalamıştı. Ancak ödemelerde çıkan sorunlar nedeniyle kriz gittikçe büyüyerek son noktaya gelindiği ifade edildi. CİHAN

Yorumlar