Rusya'da temmuz imalat PMI tekrar düşüşte

MOSKOVA (AA) – Rusya’da imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), temmuz ayında bir önceki aya göre düşerek 49,5 puana geriledi. Ekonomi araştırma...

Google Haberlere Abone ol
Rusya'da temmuz imalat PMI tekrar düşüşte

MOSKOVA (AA) – Rusya’da imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), temmuz ayında bir önceki aya göre düşerek 49,5 puana geriledi.

Ekonomi araştırma kuruluşu Markit Economics tarafından yayımlanan verilere göre, Rusya’da haziran ayında son 19 ayın en yüksek seviyesi olan 51,5 puana çıkan imalat sanayi verisi, temmuz ayında tekrar düşüşe geçerek 49,5 puana indi.

Araştırmaya göre, Rusya menşeli ürünlere yönelik azalan talep, ihracat ve yeni istihdam kalemlerinde daralmaya yol açtı.

Markit Ekonomisti Samuel Agass, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Azalan talep nedeniyle Rus üreticiler temmuz ayında tekrar baskı altına girdi ve imalat sanayi PMI kritik seviye olan 50 puan bandının altına indi. Söz konusu daralma nedeniyle üretim ve istihdam da düşüşe geçti.” ifadelerini kullandı.

Rusya’da imalat sanayi PMI geçtiğimiz ay 51,5 puana yükselerek, ekonomik krizin devam ettiği ülkenin üreticilerinde yılın ikinci yarısına yönelik olumlu beklentilere neden olmuştu.

Yorumlar