Rusya'da İslami bankacılığa tam destek

- Rusya’ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Minnihanov: - "İslami bankacılık, Rusya’daki birçok sorunu çözebilir ve tüm İslam dünyasını da yakınlaştıracaktır”

Google Haberlere Abone ol
Rusya'da İslami bankacılığa tam destek

MOSKOVA (AA) – Rusya’ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, İslami bankacılığın, Rusya’daki birçok teknik sorunu çözebileceğini belirterek, “Ayrıca İslami bankacılık, tüm İslam dünyasını da yakınlaştıracaktır” dedi.

Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da gerçekleştirilen 8. Rusya-İslam Dünyası Uluslararası Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Minnihanov, İslami bankacılığın Rusya’da yaygınlaşmasıyla birçok teknik sorunun çözüme kavuşabileceğini söyledi.

İslami bankacılık sayesinde İslam dünyasının da birbiriyle yakınlaştığını vurgulayan Minnihanov, “Şu anda politik nedenlerden ötürü finansa erişim noktasında sıkıntılar yaşanıyor. İslam bankacılığının yapısı sayesinde, mevcut sistemde dahi birçok engel aşılabilecektir” değerlendirmesini yaptı.

Minnihanov, İslam ülkelerinin, Rusya’ya yaklaşımının da son derece olumlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“İslami bankacılık sadece Rusya’da yaşayan 20 milyon Müslüman için değil, ayrıca diğer dinlerin temsilcileri için de büyük önem taşıyor. Rusya’da İslami bankacılığa yönelik, bankacılık sektöründen ciddi bir destek var. Bu destek sayesinde, gerekli adımların atılacağı konusunda inancımız tam.”

Öte yandan, Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Maksim Poletaev de İslami bankacılık kuralları doğrultusunda işlemlerin denenmesine bu yılın sonbahar döneminde başlamayı planladıklarını açıkladı.

Ocak ayında Rusya'da kabul edilen yasayla, ülkede dini finans kurumlarının faaliyetleri serbest bırakılmıştı.

Yorumlar