"Rusya'da ekonomik kriz bitmedi, aksine derinleşiyor"

- Rusya’nın önde gelen üniversitelerinden Yüksek Ekonomi Okulu tarafından yapılan değerlendirmeye göre, Rus ekonomisi petroldeki yükselişe rağmen kötüleşmeye devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
"Rusya'da ekonomik kriz bitmedi, aksine derinleşiyor"

MOSKOVA (AA) – Rus ekonomisinin krizden çıkamadığı, aksine açıklanan verilerin ülkedeki krizin derinleştiğine işaret ettiği belirtiliyor.

Rusya’nın önde gelen üniversitelerinden Yüksek Ekonomi Okulu uzmanları tarafından kurumun internet sitesinde yayınlanan değerlendirmeye göre, Rus ekonomisi krizden çıktığına yönelik sinyalleri henüz gösteremiyor.

Yapılan değerlendirmede, mayıs ayında açıklanan verilerin, petrol fiyatlarındaki yükselişe rağmen ülkedeki ekonomik krizin aksine daha da derinleştiğini gösterdiği belirtilirdi.

Rusya'daki bölgesel bütçe problemlerinin en büyük sıkıntılardan biri olduğunun altı çizilirken, bu sıkıntının da yeni yatırımların önünü kapattığı değerlendirmesinde bulunuldu.

Değerlendirmeye göre, son iki aylık veriler göz önüne alındığında, ekonomik durumdaki istikrar beklentisi, düşen üretim hacmi ve perakende satış gelirleri nedeniyle sekteye uğratırken, gıda ürünlerine yansıyan enflasyon nedeniyle de ülkedeki en fakir kesimin durumunun da kötüleşmeye devam ettiğinin altı çizildi.

Geçtiğimiz yılın mayıs ayına göre ekonominin yüzde 2,5 oranında küçüldüğünün belirtildiği değerlendirmede, petrol fiyatlarında hızlı bir yükselişin ekonomideki durumu kısmen düzeltebileceği, ancak petrol fiyatlarının düşme ihtimalinin de hala devam ettiği vurgulandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mayıs ayında yaptığı açıklamada, ülke ekonomisinin en dip noktayı artık geçtiğini savunmuştu.

Yorumlar