Rusya'da ağustos imalat PMI tekrar yükselişte

MOSKOVA (AA) - Rusya'da imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), temmuz ayında bir önceki aya göre yükselerek 50,8 puana çıktı. Ekonomi araştırma...

Google Haberlere Abone ol
Rusya'da ağustos imalat PMI tekrar yükselişte

MOSKOVA (AA) - Rusya'da imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), temmuz ayında bir önceki aya göre yükselerek 50,8 puana çıktı.

Ekonomi araştırma kuruluşu Markit Economics tarafından yayımlanan verilere göre, Rusya'da imalat sanayi verisi bu yıl ikinci defa 50 puan bandının üzerine çıkarak, 50,8 puanla tekrar yükselişe geçti.

Araştırmaya göre, sanayi üretimindeki ve yeni siparişlerdeki artış, temmuz ayında yaşanan düşüşten sonra imalat sanayi verisinde tekrar yükselişe neden oldu.

Markit Ekonomisti Samuel Agass, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yeni siparişlerdeki artış, Rus üreticilerin bu yıl yaşadığı zor dönem açısından iyi bir gelişme. Şirketler önümüzdeki aylarda da talep artışı konusunda umutlular." ifadelerini kullandı.

Rusya’da haziran ayında son 19 ayın en yüksek seviyesi olan 51,5 puana çıkan imalat sanayi verisi, temmuz ayında tekrar düşüşe geçerek 49,5 puana inmişti.

Yorumlar