"Rusya-Türkiye arasındaki buzların erimesi dericileri sevindirdi"

- Çorlu Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Duman: - "Rusya ile Türkiye arasındaki buzların erimesi, iki ülke arasındaki en önemli ticaret köprüsü olan deri sektöründe güzel gelişmelere vesile oldu. Yatırımcı, daha güzel işlere imza atmak için kolları sıvadı" - "Putin ile Erdoğan'ın barışması, iki ülke arasındaki ticaretin yeniden eski noktalara gelmesi ve ihracatta 100 milyar dolar hedefler verilmesi hepimizi sevindirdi ve beklenti içine soktu"

Google Haberlere Abone ol
"Rusya-Türkiye arasındaki buzların erimesi dericileri sevindirdi"

TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi (Deri OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Duman, Rusya ile Türkiye arasındaki buzların erimesinin, iki ülke arasındaki en önemli ticaret köprüsü olan deri sektöründe güzel gelişmelere vesile olduğunu belirtti.

Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ergene'de Sağlık Mahallesi'nde faaliyet gösteren Çorlu Deri OSB'nin, tam kapasiteyle olmasa bile çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Darbe girişiminden sektör olarak çok fazla etkilenmediklerini aktaran Duman, ülke olarak çok önemli bir süreçten geçildiğini ifade etti.

Bülent Duman, yaşanan olayların, bütün kitleleri bir araya getirdiğini, herkesin tek yürek olarak vatanını savunduğunu dile getirerek, "Ülke olarak yaşadığımız olaylar, 'Her şerde bir hayır vardır' cümlesini bizlere hatırlattı. Evet, bu şerden de güzel sonuçlar çıktı. Dünyaya da güzel mesajlar verilmiş oldu. Allah beterinden korusun. Ülkemizi de vatanımızı da çok seviyoruz. Darbe girişimi ve OHAL ile ilgili birebir etkilenmiş bir durumumuz söz konusu değil." diye konuştu.

Rusya ile Türkiye arasındaki buzların erimesinin, iki ülke arasındaki en önemli ticaret köprüsü olan deri sektöründe güzel gelişmelere vesile olduğuna dikkati çeken Duman, yatırımcının daha güzel işlere imza atmak için kolları sıvadığını bildirdi.

Çorlu Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Duman, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yaşanan Rusya gelişmesi bizleri ve deri sektörünü mutlu etti. Putin ile Erdoğan'ın barışması, iki ülke arasındaki ticaretin yeniden eski noktalara gelmesi ve ihracatta 100 milyar dolar hedefler verilmesi hepimizi sevindirdi ve beklenti içine soktu. Bu işleri inşallah yapacağız. Rus turistler yeniden ülkemize gelmeye başladı. Bunun yanında Rus tüccarlar da başlayan uçuşlarla ülkemize ticari anlamda gelmeye başladı. Biz, sektörde olumlu gelişmeler bekliyoruz. Deri sektöründe ticari hacmin ve istihdamın artması gibi olumlu gelişmeler yaşanıyor. Daha da artmasını bekliyoruz."

Yorumlar