Rusya Tarım Bakanı Tkachev:

- "Güçlenen ruble nedeniyle tarım ihracatı olumsuz yönde etkileniyor. Tarımın yanında sanayi gibi birçok sektör zarar görüyor"

Google Haberlere Abone ol
Rusya Tarım Bakanı Tkachev:

MOSKOVA (AA) - Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkachev, güçlenen ruble nedeniyle tarım ihracatının olumsuz yönde etkilendiğini, tarımın yanında sanayi gibi birçok sektörün zarar gördüğünü bildirdi.

Rus devlet kanalı Rossiya 24’e konuşan Tkachev, son dönemde önemli oranda güçlenen Rus rublesinin "felaket" yaratmayacağını ancak ülke ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Tkachev, yabancı para birimleri karşısında değer kazanmaya devam eden Rus rublesi nedeniyle ülkenin ihracat potansiyelinin azaldığını ifade ederek, "Güçlenen ruble nedeniyle tarım ihracatı olumsuz yönde etkileniyor. Tarımın yanında sanayi gibi birçok sektör zarar görüyor. Ülke ekonomisi genel olarak olumsuz yönde etkileniyor." diye konuştu.

Ülkedeki yerel tahıl fiyatlarının da rublenin değer kazanması nedeniyle düştüğünü vurgulayan Tkachev, toplam tarım ihracatı gelirlerinin de bu nedenle azalacağını bildirdi.

Dolar/ruble paritesi dün, 22 Temmuz 2015’ten bu yana en düşük seviye olan 57 bandının altına gerilemişti. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, dün yaptığı açıklamada, 7 Şubat’ta başlatılan döviz alımı süreci sayesinde rublede yaşanan güçlenmenin yavaşlatıldığını savunmuştu.

Yorumlar