Rusya, silah ihracatını arttırmayı hedefliyor

- Rus kamu sanayi üretim şirketi Rostec’in Üst Yöneticisi Chemezov: - "Rusya bu yılın 8 ayında toplam 7 milyar dolarlık silah ve askeri ekipman satışı yaptı" - "Silah ve askeri ekipman ihracatının bu yıl 2015’e göre daha fazla olmasını bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Rusya, silah ihracatını arttırmayı hedefliyor

MOSKOVA (AA) - Rus kamu sanayi üretim şirketi Rostec’in Üst Yöneticisi Sergei Chemezov, Rusya'nın bu yılın ocak-ağustos döneminde toplam 7 milyar dolar olan silah ve askeri ekipman ihracatının, 14,5 milyar dolarlık 2015 yılı ihracatını geçmesini beklediklerini belirtti.

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen “Army 2016” adlı fuarında konuşan Chemezov, Rusya’nın silah ve askeri ekipman ihracatının bu yıl 2015’e göre daha fazla olmasını beklediklerini söyledi.

Ülkenin bu yılın 8 ayında toplam 7 milyar dolarlık silah ve askeri ekipman satışı gerçekleştirdiğini bildiren Chemezov, “Bu rakam, toplam satışların geçen seneye göre daha yüksek olacağını gösteriyor.” dedi.

Chemezov, özellikle çok namlulu füze atar sistemlerinin ihracatını arttırmayı hedeflediklerine işaret ederek, “Özellikle yurt dışından çok namlulu füze atarlara artan bir talep var.” ifadesini kullandı.

Dünya silah ihracatında ABD’den sonra ikinci sırada yer alan Rusya, geçen yıl toplam 14,5 milyar dolarlık silah ve askeri ekipman satışı gerçekleştirmişti.

Yorumlar