Rusya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı: TUSKON ile verimli çalışmalar yapıyoruz

Rusya Ticaret ve Sanayi Odası (TPP RF) Başkanı Sergey Katırin, Türk iş dünyasının başkent Moskova’dan ziyade artık Rusya Federasyonu’nun bölgelerinde yatırıma ilgi duyduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı: TUSKON ile verimli çalışmalar yapıyoruz

Rusya Ticaret ve Sanayi Odası (TPP RF) Başkanı Sergey Katırin, Türk iş dünyasının başkent Moskova’dan ziyade artık Rusya Federasyonu’nun bölgelerinde yatırıma ilgi duyduğunu söyledi. Katırin, partner kuruluş olarak seçtikleri Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile verimli çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

TPP RF Başkanı Katırin, TUSKON'un davetlisi olarak Mart ayında Türkiye’ye yaptıkları iş gezisini Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendirdi. Geziden çok olumlu sonuçlar elde ederek döndüklerini aktaran Katırin, “TUSKON, Türkiye’de önemli partnerimiz, ciddi bir kuruluş. Gezimizde TPP RF’e bağlı 5 bölge başkanı da hazır bulundu. Türkiye’de Alabuga özel ekonomik bölgesinin de tanıtımını yaptık. Orada somut projelerle ilgili konuştuk. Türk iş dünyasının Moskova’dan ziyade Rusya’nın çeşitli bölgelerine ilgi duyduğunu yerinde tespit ettik. Faydalı geçti gezi. Türk iş dünyası Rusya’da üretimden yana. Bence gelecek perspektif açısından önemli.” dedi.

"SOMUT ÇALIŞMALARDAN YANAYIZ"

İkili ilişkilerin geliştirilmesi bağlamında karşılıklı iş gezilerinin önemini vurgulayan TPP RF Başkanı, “Rusya ve Türkiye liderleri önümüze 100 milyar dolarlık hedef koydu. Hedefe ulaşmak için dersimize iyi çalışmamız lazım. Ben somut projelerin masaya yatırılmasından yanayım. Örneğin; Tataristan’daki Alabuga ekonomi bölgesinde dev Türk şirketlerini örnek verebilirim. Başka bir örnek, Türk firmalarının Moskova dışına diğer bölgelere açıldığını tespit ediyoruz. Dolayısıyla hedefe doğru ilerliyoruz. Bunu somut adımlarla hızlandırmamız lazım. Bizler ticaret ve sanayi odası olarak gereken desteği vermeye hazırız. Bölgelerde bize bağlı odalarımız faal çalışıyor. Bu da önemli avantajımız. Rusya Türkiye’nin önemli ticari ortağı.” şeklinde konuştu.

TPP RF Basın ve Enformasyon Merkezi Müdürü Aleksandr Şkirando da Cihan’a yaptığı açıklamada, “TUSKON ile örnek sayılacak verimli, başarılı işbirliğimiz var. İşbirliğimiz daha da artırmak için ortak etkinlik ve projeler ürettik ve üretmeye devam ediyoruz. Türkiye gezimizin ardından Türk işadamlarını da Rusya’da ağırlamayı planlıyoruz. Biz şuradan yola çıkıyoruz; böyle ortak çalışmalar Rus-Türk ekonomik ve ticari ilişkilerin artmasına önemli katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar