Rusya, OPEC kararına eşlik etmeye hazır

MOSKOVA (AA) - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) petrol üretimine dair atacağı ortak adımlara eşlik etmeye hazır...

Google Haberlere Abone ol
Rusya, OPEC kararına eşlik etmeye hazır

MOSKOVA (AA) - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) petrol üretimine dair atacağı ortak adımlara eşlik etmeye hazır olduklarını söyledi.

Novak, Rusya’nın başkenti Moskova’da, gazetecilere konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Daha önce şubat ve nisan aylarında petrol üretiminin sabitlenmesi konusunda OPEC üyeleri ile görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Novak, "Petrol piyasalarının dengeli olduğunu düşünmüyoruz. Yatırımlar önemli derecede azaldı ve bu gelecek adına endişe verici. Rusya olarak OPEC’in petrol üretimine dair atacağı ortak adımlara eşlik etmeye hazırız." dedi.

OPEC Dönem Başkanı Muhammed bin Salih es-Sade, dün Cezayir'de gerçekleştirilen gayriresmi toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, üyelerin petrol üretiminin günlük 32,5 milyon varil seviyesinde sabitlenmesi konusunda anlaştığını, İran, Nijerya ve Libya'nın ise içinde bulunduğu şartlardan dolayı bu karardan muaf tutulacağını bildirmişti.

Yorumlar