Rusya Merkez Bankası 4 bankanın daha lisansını iptal etti

Rusya Merkez Bankası, para transferinde yaşanan sorunlar ve kredi yetersizliği nedeni ile 4 bankanın daha lisansını iptal etti.

Google Haberlere Abone ol
Rusya Merkez Bankası 4 bankanın daha lisansını iptal etti

Rusya Merkez Bankası, para transferinde yaşanan sorunlar ve kredi yetersizliği nedeni ile 4 bankanın daha lisansını iptal etti. Mudilerin taleplerini yerine getiremeyecek duruma düşen bankalar sigorta fonuna devredildi.

Rusya’da geçen yıldan bu yana 40’a yakın banka bencer gerekçelerle kapatıldı.

Moskova merkezli Stroycredit Bank sermaye büyüklüğü açısından Rusya’nın 161. bankası idi. Mihail Metelkin ve Anna Belikova’nın sahip olduğu banka, 13 Mart’tan itibaren nakit çekiş miktarını 100 bin Ruble ile sınırladı. Merkez Bankası’na göre Stroycredit Bank, yüksek riskli kredi politikaları ve diğer bankacılık işlemlerini yapamayacak duruma gelmesi nedeni ile lisansına el kondu.

CJSC Savings and Credit Bank (S Bank), Russian Land Bank ve Migom para transfer işlemleri yapan Eurotrust Bank da lisansını kaybeden bankalar oldu. Eurotrust Bank’ın bir alt kuruluşu 11 Şubat’ta lisansını kaybetmişti.

Haziran ayında Merkez Bankası başkanlığına getirilen Elvira Nabiullina bankacılık sektöründe önemli düzenlemeler yapacağı uyarısında bulunmuştu. Rusya’da 1000’e yakın irili ufaklı banka faaliyet gösteriyor.

Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin, bankacılık sektörünün kuşkulu transferlerden temizlenmesini istemiş, yurt dışına off-shore hesaplara kaçan para nedeni ile eleştiride bulunmuştu.
CİHAN

Yorumlar