Rusya Kırım’a 1,6 milyar dolarlık kaynak ayırdı

Rusya Ukrayna krizinin ardından topraklarına kattığı Kırım ve Sivastapol’un desteklenmesi için 55 milyar ruble (1,6 milyar dolar)’lik yardım ödeneği ayırdı.Kremlin'den yapılan açıklamada, Kırım için 44,8 milyar ruble, Sivastapol için...

Google Haberlere Abone ol
Rusya Kırım’a 1,6 milyar dolarlık kaynak ayırdı

Rusya Ukrayna krizinin ardından topraklarına kattığı Kırım ve Sivastapol’un desteklenmesi için 55 milyar ruble (1,6 milyar dolar)’lik yardım ödeneği ayırdı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Kırım için 44,8 milyar ruble, Sivastapol için ise 10,6 milyar rublelik bütçe ayrıldığı ifade edildi. Ayrılan kaynağın büyük bir kısmının bölgedeki maaşlar ve emekli aylığı için harcanacağı, 750 milyon ruble (21,5 milyon dolar)’lik kısmının ise bölgedeki çocukların tatil masrafları için kullanılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Rusya Maliye Bakanlığı'nın 2017 yılına kadar Kırım Federal Bölgesinin kendi kendine yetebilecek hale gelmesinin hesaplandığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Emeklilik Fonu Kırım Bölümü Başkanı Ludmila Kudravtseva, bölgede sadece Mayıs ayı emekli maaşları için 3,9 milyar rublelik kaynağın gerektiğini açıklamıştı. Bölgede ortalama emeklilik maaşı Mart ayına göre yüzde 50 artarak 7958 ruble (228 dolar)’ye çıkarılmıştı. Rusya’da ortalama emekli maaşı ise 11 bin 600 ruble olarak hesaplanıyor.

CİHAN

Yorumlar