Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Ulyukaev'in gözaltına alınması

- Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Ulyukaev, dün gece rüşvet iddiasıyla gözaltına alınması öncesinde yerine geçici olarak yardımcısı Vedev’e devretti

Google Haberlere Abone ol
Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Ulyukaev'in gözaltına alınması

MOSKOVA (AA) - Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev’in, dün gece rüşvet iddiasıyla göz altına alınmasının öncesinde görevini geçici olarak Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Vedev’e devrettiği bildirildi.

Rus haber ajansı Interfaks’ın Ekonomik Kalkınma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, Ulyukaev, dün gece göz altına alınmadan önce görevini geçici olarak yardımcısı Vedev’e devretti.

Habere göre, yetkililer, görevi Ulyukaev’in en kıdemli yardımcısı olan Yevgeny Yelin’in devralması gerektiğini, ancak Yelin’in yurt dışında olması nedeniyle bu görevi Vedev'in devraldığına işaret ederken, Vedev’in “şimdilik” Ulyukaev’in yerine bakanlık görevini yürüteceği, ileride ne olacağının ise henüz bilinmediği belirtildi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev, Rus petrol şirketi Bashneft’in, ülkenin en büyük petrol şirketi Rosneft’e satışı konusunda hükümet adına olumlu görüş beyan etmek için Rosneft şirketinden tehditle 2 milyon dolar aldığı iddiasıyla dün gece göz altına alındı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, suçlamaların ciddi olduğunu ve önemli kanıtlar gerektirdiğini belirtirken, hükümetin basın servisinden yapılan açıklamada, soruşturmanın büyük bir titizlikle yürütülmesine ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından 2013’te Ekonomik Kalkınma Bakanlığı görevine getirilen Ulyukaev, 1990’lı yıllardan bu yana liberal ekonomik reformların destekçisi ve hükümetin şirketlerdeki payının azaltmasını savunan biri olarak tanınırken, bu görüşleriyle Rusya'nın daha geleneksel ekonomistleri tarafından eleştiriler alıyordu.

Ulyukaev, Rusya'da, 1991'den beri gözaltına alınan en üst düzey devlet görevlisi olurken, Rus bakanın 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması bekleniyor.

Yorumlar