Rusya, dış borçlanma piyasasına girmeye çalışıyor

MOSKOVA (AA) – Rusya’nın en büyük ikinci bankası VTB Bank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Kostin, ülkelerinin bu yılın sonuna kadar dış borçlanma piyasasına...

Google Haberlere Abone ol
Rusya, dış borçlanma piyasasına girmeye çalışıyor

MOSKOVA (AA) – Rusya’nın en büyük ikinci bankası VTB Bank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Kostin, ülkelerinin bu yılın sonuna kadar dış borçlanma piyasasına dönüş yapabileceğini söyledi.

Rus haber ajansı Interfaks’ın haberine göre, Kostin, ülkenin Maliye Bakanlığı ile bir anlaşma yapıldığını ve Rusya’nın gerekirse bu yılın sonuna kadar dış borçlanma piyasasına dönüş yapabileceğini belirtti.

Kostin, Rusya’nın geçtiğimiz günlerde uzun bir aradan sonra 1,7 milyar dolarlık ve 10 yıl vadeli avro tahvili satışı gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Maliye Bakanlığı bu yıl sonuna kadar toplamda 3 milyar dolarlık tahvil satışı gerçekleştirmemize izin verdi” dedi.

Ukrayna’daki faaliyetlerinden ötürü uygulanan yaptırımlar nedeniyle dış borçlanma piyasalarında zorluk yaşayan Rusya için avro tahvil satışları büyük önem taşıyor.

Analistler, Rusya'nın bu yılki bütçe açığının yaklaşık yüzde 10'unun dış borçlanma araçlarıyla kapatılabileceğini belirtiyor.

Yorumlar