Rusya'dan tahvil satışına devam

Ukrayna'ya müdahalesi yüzünden uygulanan yaptırımlarla ekonomik sıkıntı yaşayan Rusya, bu yılın ikinci avro tahvili satışını gerçekleştirdi

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan tahvil satışına devam
MOSKOVA (AA) – Rusya Maliye Bakanlığı’nın, 1,25 milyar dolarlık ve 10 yıl vadeli avro tahvili satışı gerçekleştirdiği bildirildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülkenin en büyük ikinci bankası olan VTB aracılığı ile toplam 1,25 milyar dolarlık ve 10 yıl vadeli avro tahvili satışı gerçekleştirdiği belirtildi.
Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukaev, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tahvil satışının ülkede planlanan özelleştirme sürecinin yerine geçmeyeceğini söyledi.
Bu yılın sonuna kadar iki önemli şirketin özelleştirilmesinin tamamlanması için gerekli çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Ulyukaev, “Bu şirketlerden birisi Rosneft, diğerinin ismini ise ilerleyen süreçte açıklayacağız.” dedi.
Rusya, geçtiğimiz mayıs ayında 1,75 milyar dolarlık ve 10 yıl vadeli avro tahvili satışı gerçekleştirerek, 2013’ten sonra ilk defa uluslararası tahvil piyasalarına dönüş yapmıştı.
Ukrayna’daki faaliyetlerinden ötürü uygulanan yaptırımlar nedeniyle dış borçlanma piyasalarında zorluk yaşayan Rusya için avro tahvil satışları büyük önem taşıyor. Analistler, Rusya'nın bu yılki bütçe açığının yaklaşık yüzde 10'unun dış borçlanma araçlarıyla kapatılabileceğini belirtiyor.

Yorumlar