Rusya büyüme rakamını yukarı doğru revize edecek

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, yatırımlarda pozitif rakamların devam etmesi durumunda 2014 için büyüme rakamlarını yukarı doğru revize edeceklerini açıkladı.Brezilya’nın Fortaleza kentinde düzenlenen BRICS zirvesi nedeni...

Google Haberlere Abone ol
Rusya büyüme rakamını yukarı doğru revize edecek

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, yatırımlarda pozitif rakamların devam etmesi durumunda 2014 için büyüme rakamlarını yukarı doğru revize edeceklerini açıkladı.

Brezilya’nın Fortaleza kentinde düzenlenen BRICS zirvesi nedeni ile basına değerlendirmede bulunan Nabiullina, “Diğer endeksleri de görmemiz gerekiyor. Yatırımlar ve diğer kalemlerde iyileşme görülürse, büyüme rakamı beklentilerimizi yükseltiriz.” dedi.

Rusya Merkez Bankası 2014 için yüzde 0,4 büyüme bekliyor.

Nabiullina daha önce yaptığı değerlendirmede, Ukrayna krizi ve küresel durgunluk nedeni ile Rusya’dan artan nakit çıkışının giderek yavaşlayacağını, 2017’de tersine bir durum yaşanacağını ifade etmişti.

2014’ün ilk çeyreğinde 60 milyar dolarla 2013’ün tamamı kadar bir nakit çıkışı olduğuna dikkat çeken Nabiullina, “Nisan’da 8,8 milyar dolar ve Mayıs’ta da 7,4 milyar dolar çıktı. Yıl sonu itibari ile bu rakamın 90 milyar doları geçmesini beklemiyoruz.” öngörüsünde bulunmuştu.

Nabiullina’ya göre önümüzdeki 2 yıl nakit çıkışı giderek azalacak ve 2017’de tersine bir durum ortaya çıkabilir.

Yıl sonu enflasyon rakamının yüzde 6’nın üzerinde beklediklerini kaydeden Nabiullina, Mart ve Nisan ayında sıkı para politikalarına rağmen enflasyon riskinin olduğunu kaydetmişti.

Rusya’nın gayri safi milli hasılasının 2015’de yüzde 1’lere çıkması, 2016’da yüzde 1,9-2’leri görmesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar