Ruslar tatilde günlük ortalama 118 dolar harcayacak

Rusya’dan yurt dışına tatile gidenlerin vatandaşların günlük ortalama 4 bin ruble (118 dolar) harcama yapması bekleniyor. Geçen yıl 20 milyon yaklaşan Rus turist sayısında bu yıl artış yaşanacak. Geçen yıl 4,3 milyon Rus turistin tercih...

Google Haberlere Abone ol
Ruslar tatilde günlük ortalama 118 dolar harcayacak

Rusya’dan yurt dışına tatile gidenlerin vatandaşların günlük ortalama 4 bin ruble (118 dolar) harcama yapması bekleniyor. Geçen yıl 20 milyon yaklaşan Rus turist sayısında bu yıl artış yaşanacak.

Geçen yıl 4,3 milyon Rus turistin tercih ettiği Türkiye 2014’de de ilk sırada yer alacak. Türkiye verilerine göre Rus turistler tatil süresince ortalama 1000 dolar civarında harcama yapıyor.

Interfax’ın haberine göre yapılan anket çalışmasına göre Türkiye, Yunanistan, Fransa, Mısır, İngiltere ve Almanya, Rusların en çok tatil yaptıkları ilk 10 destinasyon arasında yer alıyor.

Londra’da yapılan anket çalışmalarına göre Rus turistler, bir günde 6400 ruble (188 dolar) harcayarak listede ilk sırada yer alıyor.

Ruslar Bulgaristan’da 15 gün, İspanya’da 13 gün ve Yunanistan’da da ortalama 12 gün tatil yapmayı tercih ediyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev ise Rusların en çok tercih tatil bölgelerinden ilk 10’da yer almıyor.

Rusya’nın içinde ise Moskova, St.Petersburg, Soçi, Kazan ve Anapa en çok tatil yerleri arasında.

CİHAN

Yorumlar