Rus validen Türk girişimcilere yatırım çağrısı

Moskova Bölgesi Kolomna İlçesi Valisi Andrey Vaulin, başkent Moskova’ya 45 dakika mesafede bulunduklarını, cazip imkanların olduğu ilçelerine Türk girişimcileri beklediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Rus validen Türk girişimcilere yatırım çağrısı

Moskova Bölgesi Kolomna İlçesi Valisi Andrey Vaulin, başkent Moskova’ya 45 dakika mesafede bulunduklarını, cazip imkanların olduğu ilçelerine Türk girişimcileri beklediğini söyledi.

Rusya Türkiye İşadamları Derneği’nin (RUTİD) merkezinde Türk işadamları ile bir araya gelen Vaulin ve ekibi bölgelerinin tanıtımını yaptı. Moskova bölgesinin güneydoğusunda yer alan ilçe Rusya’nın Mucizesi olarak görülen Kolomna Kremlini’nin çevresinde yer alıyor.

İlçelerinin her geçen gün yabancı yatırımcı için daha cazip hale geldiğini ifade eden Rus Vali, “Bizim en büyük avantajımız Rusya’nın en büyük pazarı konumunda olan Moskova’dan sadece 80 ve 120 kilometre mesafede yer almamız. Ulaşım sistemlerin yenilenmesi Moskova – Kolomna ulaşım süresini 45 dakikaya indirdi. Başkent ve etrafındaki yerlerin yatırımlara doymuş olması ve oradaki pazarların sabitleşmesi müteşebbisleri yeni fırsatları aramaya zorluyor ve bu açıdan Kolomna etrafları onlara çok çekici geliyor.” ifadelerini kullandı.

TARIM, HAYVANCILIK VE İNŞAAT MALZEMELERİ CAZİP SEKTÖRLER

Tarım, hayvancılık, inşaat, inşaat malzemesi üretimi, kimya gibi birçok alanda büyüme potansiyeli olduğunu kaydeden Vali şu şekilde konuştu: “Kolomna yüzyıllarca Moskova’nın adeta sebze bahçesiydi. Yaş meyve ve sebze üretimi buranın sakinleri için hala çok önemli bir gelir kaynağı. Moskova’dan gelen toptancılar mahsulleri daha büyümeden yüzde yüz satın alıyor ve kış boyu başkent halkına satarak büyük kar ediyor. Büyüttüğümüz sebzelerin stoklama, yıkama ve işlemesini siz yatırımcıların yardımıyla bünyemizde yapabilseydik çiftçimizin çabaları değer kazanırdı. Çar döneminden kalma iki tuğla fabrikası gururumuzdur ve burada inşaat malzeme üretimi yapılabileceğinin göstergesidir.”

Kolomna Bölgesi Yatırım Kurulu Başkanı Boris Polinskiy, “Son yıllarda Danimarka, Fransa, Hollanda, İsrail, Polonya ve yerli firmalar sayesinde ilçemize 9 milyar ruble yatırım çekebildik. Siz Türk girişimcilerin çok aktif ve atılgan olduğunuzu biliyoruz ve Kolomna ilçesi olarak bekliyoruz.” çağrısı yaptı.

SANAYİ BÖLGESİ KURULUYOR

Polınskiy, “İlçemizin Moskova’ya en yakın yerinde 118 hektarlık arazide bir teknopark yapma projemiz var, buranın alt yapı işlemleri yapılıyor ve bu teknoparkta kimya ve petrokimya fabrikaları dahil olmak üzere tüm sanayi projeler gerçekleştirilebilir, bunun için tüm ruhsat ve evraklarımız hazır. Ortak yönetim firması kurarak bu araziden Türk işadamlarına sıfıra yakın bir rakamla kiraya verebiliriz. Yatırımcılarımızdan tek beklentimiz halkımız için istihdamı sağlamak ve işlerini en iyi şekilde yapmaktır. Belirli orandaki yatırımlar için de aşamalı olarak belirli oranlarda federal vergiler düşüyor.” bilgisini verdi.

Toplantı sonrasında RUTİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Ergün Vali Vaulin’e plaket hediye etti. CİHAN

Yorumlar