Rus vali Türk işadamlarını yatırıma davet etti

Kostroma Bölge Valisi Sergey Sitnikov, Türk işadamlarını Rusya’nın “tarım cenneti” olarak adlandırılan Kostroma bölgesine yatırım yapmaya davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Rus vali Türk işadamlarını yatırıma davet etti

Kostroma Bölge Valisi Sergey Sitnikov, Türk işadamlarını Rusya’nın “tarım cenneti” olarak adlandırılan Kostroma bölgesine yatırım yapmaya davet etti. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Sitnikov, Türk işadamlarının Kostroma’ya yatırım yapmaktan pişman olmayacaklarını dile getirdi.

Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği’nin (RTİB) organize ettiği Kostroma bölgesi tanıtım toplantısı Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği’nde yapıldı. Tanıtıma büyükelçi Aydın Adnan Sezgin, Vali Sitnikov, RTİB Başkanı Naki Karaaslan, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) Rusya Temsilcisi Ali Tırnava, Kostroma vali yardımcıları ve Türk diplomatlar katıldı. Türk iş dünyası temsilcilerinden oluşan yaklaşık 80 kişilik heyet, bölgenin iş potansiyeli ve yatırım ortamıyla ilgili bilgi edindi. Bölgede yatırım yapan Türk DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Tri Morya İnşaat ve Ticaret şirketi temsilcileri tecrübelerini Türk işadamlarıyla paylaştı.

BÜYÜKELÇİ: YAKINDA İŞADAMLARIMIZLA KOSTROMA’YA ÇIKARMA YAPACAĞIZ

Toplantıda konuşan büyükelçi Sezgin, bölgenin yüksek yatırım potansiyeline sahip olduğunu kaydetti. Sezgin, “Burada tüm altyapı ve gelişmiş lojistik sistemi var. Bu çok önemli. Bölgenin tarım, hayvancılık ve başka alanlarında ikili işbirliğinin artırılması önem arzediyor. Daha sonra ben ve Türk iş dünyasının temsilcilerinden oluşan heyet bölgeye çıkarma yapmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Kostroma Bölge Valisi Sitnikov da yaptığı konuşmasında Türk işadamlarını bölgeye davet ederek, “Türk firmalarıyla işbirliği yapmaya her zaman hazırız. Toplantımız bu misyona hizmet ediyor. Bölgeye yatırıma gelen Türk iş dünyasına gereken yardım ve desteği sağlamaya hazırız.” dedi.

VALİ: TÜRK İŞADAMLARI BÖLGEMİZE YAPACAĞI YATIRIMDAN ÇOK MEMNUN KALACAK

Cihan’a konuşan Rus vali, “Türk işadamları ile yapılacak işbirliğimize önem veriyoruz. Tarım, hayvancılık, inşaat, turizm ve başka alanlarda işbirliği yapabiliriz. Bu ilk toplantı, bir sonraki aşamada sayın Büyükelçi ve Türk işadamları bölgemizi ziyaret edecek. Oradaki zengin yatırım potansiyelimizi kendi gözleriyle görecek. Türk işadamları daha Kostroma’yı keşfetmedi. Bu gerçekleşirse, yaptığı yatırımlarından çok memnun kalacaklarından eminim. Bu sözlerimi bölgemizde yatırım yapan DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret ve Tri Morya İnşaat ve Ticaret şirketleri de onaylayabilir.” diye konuştu.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan RTİB Başkanı Karaaslan, “Kostroma, tarım ve hayvancılık alanlarında zengin potansiyele sahip. RTİB’in bölge ziyaretinin ardından sayın valiyi Türkiye’de ağırlamayı planlıyoruz. Amacımız , tarım ve hayvancılık alanında Türk-Rus ticari işbirliğini artırmak. RTİB olarak bu tür tanıtımlara çok önem veriyoruz. Zamanı gelecek her iki ülke bu etkinliklerin olumlu sonuçlarından yararlanacak.” dedi. CİHAN

Yorumlar