Rus turistler gitti, İranlı turistler geldi

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinden dolayı azalan Rus turistlerin yerini İranlı turistler almaya başladı. Antalya'ya bugün iki uçak dolusu İranlı turist getirildi

Google Haberlere Abone ol
Rus turistler gitti, İranlı turistler geldi

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizi nedeniyle azalan Rus turistlerin yerine alternatifler bulunmaya başlandı. Rus turistlerin yerine ilk etapta İran'dan turistler getirilmeye başlandı. 

Yapılan anlaşma çerçevesinde SunExpress'in Türkiye'ye getireceği İranlı turistlerin ilk kafilesi, Antalya Havalimanında çiçeklerle karşılandı.

SunExpress'ten yapılan açıklamada, Türk Hava Yolları (THY) ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpess'in, alternatif pazar arayışları çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmaların sonuç vermeye başladığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, İran'ın başkenti Tahran'dan ilk turist kafilesi, bugün Antalya'ya geldi. İki dolu uçakla gelen İranlı turistler, SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan ve diğer yetkililer tarafından çiçeklerle karşılandı.

Avrupa'dan Türkiye'ye olan rezervasyonların geçen yılın gerisine düştüğünü belirten Çalışkan, bu çerçevede yeni pazar arayışlarına girdiklerini kaydetti. Çalışkan, yaz sezonunda son dakikalarla turizmin bir miktar toparlanacağına inandıklarını dile getirerek, "Ancak, biz yine de yeni pazar arayışları içerisindeyiz. Geçtiğimiz haftalarda İran uçuşları için anlaşmalarımızı yaptık. Bu doğrultuda da bugün İran’dan gelen ilk kafileyi karşıladık. Yeni pazar arayışlarımız içerisinde İran ilk adım, Kuveyt'ten turist getirmek üzere görüşmelerimiz sürüyor" ifadesini kullandı.

Çalışkan, Nevruz ile beraber Tahran'dan Antalya'ya, İzmir'e ve İstanbul'a turist taşıyacaklarını, şu anda uçuşların charter olduğunu belirterek, uçuşların başarısına bağlı olarak tarifeli uçuşlara da başlamayı planladıklarını bildirdi.

Çalışkan, bu yaz karşılıklı olarak 300’ün üzerinde uçuş gerçekleştireceklerine vurgu yaptı.

Kaynak: AA

Yorumlar