Rus ekonomisi 3. çeyrekte yüzde 0,4 daraldı

MOSKOVA (AA) – Rusya'da Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,4 daraldığı bildirildi. Rusya Federal İstatistik Kurumu...

Google Haberlere Abone ol
Rus ekonomisi 3. çeyrekte yüzde 0,4 daraldı

MOSKOVA (AA) – Rusya'da Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,4 daraldığı bildirildi.

Rusya Federal İstatistik Kurumu (Rosstat) tarafından yapılan açıklamaya göre, ülke ekonomisinde son 7 çeyrektir devam eden küçülme sürecinin bu yılın üçüncü çeyreğinde de devam ettiği ancak ekonomideki daralmanın bu dönemin en düşük seviyesine gerilediği belirtildi.

Açıklamada, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 2016’ın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,4 daralan GSYH’deki küçülme oranının ise son 7 çeyrekte gerçekleşen en düşük küçülme oranı olduğuna işaret edildi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı Makroekonomik Tahmin Departmanı Başkanı Kirill Tremasov, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Rusya’da mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış GSYH’nin ise üçüncü çeyrekte yüzde 0,1 ila 0,2 oranında büyüdüğünü açıklamıştı.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tahminlerine göre Rus ekonomisinin bu yıl yüzde 0,6 küçülmesi beklenirken, Uluslararası Para Fonu (IMF) tahminleri ise yüzde 0,8 düzeyinde.

Yorumlar