Rus bankadan Türkiye’de ev alacaklara özel kredi

Türkiye’de faaliyet gösteren Denizbank’ı bünyesinde bulunduran Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, Türkiye’den ev alacak Rusya vatandaşlarına özel kredi verecek. Krediler müstakil konut ve apartman dairelerini kapsıyor. Sberbank, Türkiye’nin...

Google Haberlere Abone ol
Rus bankadan Türkiye’de ev alacaklara özel kredi

Türkiye’de faaliyet gösteren Denizbank’ı bünyesinde bulunduran Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, Türkiye’den ev alacak Rusya vatandaşlarına özel kredi verecek. Krediler müstakil konut ve apartman dairelerini kapsıyor. Sberbank, Türkiye’nin yanısıra Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan’da gayrimenkul alacaklara kredi desteği planlıyor.

Türkiye’de gayrimenkul alımında Rusya vatandaşları ilk sırada yer alıyor. 2014’ün ilk 5 ayında 12 bin 485 yabancıya gayrimenkul satışı yapılırken, Ruslar 55 arsa ve 1.580 konutla ilk sırada yer aldı. Sberbank Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, konuyla ilgili olarak Kommersant gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye’de gayrimenkul almak isteyen Rusya vatandaşlarına kredinin Denizbank aracılığı ile sağlanacağını söyledi. Kredi programının 23 Haziran’da başlayacağı bilgisini veren Gorkov, Sberbank’ın belge ve risk değerlendirme konusunda danışmanlık vereceğini kaydetti. Faiz ve süreler ise yerel kredi imkanları ile paralel olarak Denizbank tarafından belirlenecek. Uygulama; Çek Cumhuriyeti’nde 23 Haziran, Hırvatistan’da da 1 Temmuz’da başlayacak.

Rusya’nın ikinci büyük bankası VTB de Avusturya ve Fransa’da gayrimenkul alacak Rusya vatandaşlarına kredi desteği sağlayacak. VTB, iki ülkede lüks konutlar için özel bir paket hazırlıyor.

CİHAN

Yorumlar