Rus bakan uyardı; ikinci çeyrekte resesyon riski var

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, 2014’ün ikinci çeyreğinde ekonomik büyümenin yavaşlamayı sürdürdüğünü, teknik olarak resesyon riski olduğunu söyledi. Kaliningrad’da basına değerlendirmede bulunan Ulyukayev, “Biz net açıklamaları...

Google Haberlere Abone ol
Rus bakan uyardı; ikinci çeyrekte resesyon riski var

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, 2014’ün ikinci çeyreğinde ekonomik büyümenin yavaşlamayı sürdürdüğünü, teknik olarak resesyon riski olduğunu söyledi.

Kaliningrad’da basına değerlendirmede bulunan Ulyukayev, “Biz net açıklamaları ikinci çeyreğin sonunda söyleyebiliriz. Ancak ilk çeyrek ve sonrası gelişmeler dikkate alındığında resesyon riski var…” dedi.

İlk çeyrekte yüzde 0,5 büyüme ve ikinci çeyrekte de yüzde 0-0,1 büyüme beklediklerini ifade eden Ulyukayev, bu şekilde bir tablonun ortaya çıkması durumunda Rusya ekonomisinin teknik olarak durgunluk sürecine girdiğinin ifade edilebileceğini kaydetti.

Rusya Maliye Bakanlığı, IMF ve diğer uzman kuruluşlar Rusya’nın büyüme rakamlarının ikinci çeyrekte de düşmesini bekliyor.

Rusya’ya yönelik yaptırım beklentilerinin uygulamadan daha çok ülke ekonomisini etkilediğini kaydeden Ulyukayev, “Yaptırımların Rusya ekonomisi üzerindeki etkisini ölçmek imkansız. Çünkü neredeyse yaptırım yok. Ancak yaptırım beklentisi ülke ekonomisi için çok daha tehlikeli. Çünkü yatırımlar durdu…” eleştirisi getirdi.

Mayıs sonu itibari ile yıllık enflasyon rakamlarının da yüzde 7,5-7,6 seviyesine ulaşmasını beklediklerini ifade eden Rus Bakan, yıl sonuna kadar gerileme olacağını ve yıllık rakamların yüzde 6-6,5 seviyesinde kalacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar