Rum Bakan: Haziran'da Eurogroup'tan 600 milyon Euro kredi verilecek

Güney Kıbrıs Maliye Bakanı Harris Georgiades, Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu IMF’den oluşan Troyka’nın Kıbrıs’la ilgili 4. denetlemelerini tamamladığını açıkladı.Rum Bakan, Troyka yetkililerinin Kıbrıs’ın...

Google Haberlere Abone ol
Rum Bakan: Haziran'da Eurogroup'tan 600 milyon Euro kredi verilecek

Güney Kıbrıs Maliye Bakanı Harris Georgiades, Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu IMF’den oluşan Troyka’nın Kıbrıs’la ilgili 4. denetlemelerini tamamladığını açıkladı.

Rum Bakan, Troyka yetkililerinin Kıbrıs’ın kurtarma programı konusunda yapılan çalışmaları gözden geçirdiklerini ve ekonominin tüm sektörlerinde ilerleme belirlediklerini söyledi.

Georgiades, uluslararası piyasalarda ve yatırımcılar arasında Güney Kıbrıs’ın kredibilitesini yeniden kazanmakta olduğunu belirtti. Bakan, kalıcı ekonomik büyüme için koşulların yaratılmakta olduğunu da söyledi.

Rum Maliye Bakanı, hala yapılacak işler olduğunu, zorlukların devam ettiğini belirterek, 19 Haziran'daki Eurogroup toplantısında Güney Kıbrıs'a 600 milyon Euro kredi verilmesinin beklendiğini aktardı. CİHAN

Yorumlar