Ruanda bakan yardımcısı Türk işadamlarına fırsatları anlattı

Ruanda Ekonomi Bakanı Yardımcısı Emmanuel Hategeka ile Ankara Büyükelçisi Caesar Kayızarı, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (HÜRSİAD) konuğu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ruanda bakan yardımcısı Türk işadamlarına fırsatları anlattı

Ruanda Ekonomi Bakanı Yardımcısı Emmanuel Hategeka ile Ankara Büyükelçisi Caesar Kayızarı, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (HÜRSİAD) konuğu oldu.
Ruanda’nın tanıtımı için Aktif Metropolitan Oteli’nde yapılan toplantıda Bakan Yardımcısı Hategeka, ülkesindeki iş ve yatırım imkanları hakkında bilgi verdi.

Ülkesinin ekonomik anlamda Afrika'nın yıllık yüzde 8 büyüme sağlayan önemli ülkelerinden olduğunu ifade eden Hategeka, pek çok sektörde geniş iş ve yatırım imkanları olduğuna dikkat çekti.

Hategeka, ülkesinin bankacılık sektörü, yabancı yatırımcıya tanınan imkanlar, güvenlik ve benzeri alanlarda öne çıkan bir ülke olduğuna değindi. Doğu Afrika Birliği içerisinde yer alan Ruanda'nın bölgenin güven ve istikrar merkezi olduğuna temas etti.

Ruanda ekonomisinin büyüme rakamlarının ilgi çekici olduğunu, 81 milyar doları aşkın potansiyele sahip Doğu Afrika Ekonomi Topluluğu’nun Ruanda’nın ticari faaliyetlerini
geliştirmesinde önemli payı bulunduğunu söyleyen Hategeka, “Önümüzdeki 5 yılda özel sektör yatırımlarında yüzde 20 artış sağlamayı hedefliyoruz. Bu yatırımlarda Türk iş dünyasının bizlerle birlikte olmasını bekliyoruz. Demiryolu projesine sizler de katılabilirsiniz.” dedi.

RUANDA'NIN 2020 VİZYONU

Doğu Afrika pazarına gümrüksüz ürün verilebildiğini ifade eden Ruandalı bakan yardımcısı, yatırımlarda vergileri kolaylaştıracaklarını, ek teşvikler vereceklerini belirtti.

2020 yılı vizyonları çerçevesinde turizmi geliştirmeyi, enerji üretimini artırmayı, altyapı yatırımları yapmayı hedeflediğinden de söz eden Emmanuel Hategeka “Ruanda hem yerel hem de uluslararası yatırımcılar için özellikle madencilik, tarımda, canlı hayvanda, hafif imalatta pek çok fırsata sahip. Hepinizi bunun parçası olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.
Konuk bakan yardımcısı sunumunu Ruanda’da iyi bir yatırım iklimi bulunduğunu, iş konusundaki prosedürlerin kolaylaştığını, 6 saat içinde iş tescili yapılabildiğini belirterek, üyelerimizi ve Türk şirketlerini ülkesine davet etti.

CİHAN

Yorumlar