Rosturizm: Türk turistlerin Rusya’da keşfedeceği çok şey var

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), son dönemlerde Rusya'ya gelen Türk turist sayısının artmasından çok memnun olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Rosturizm: Türk turistlerin Rusya’da keşfedeceği çok şey var

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), son dönemlerde Rusya'ya gelen Türk turist sayısının artmasından çok memnun olduklarını söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rosturizm Başkan Yardımcısı Grigori Sarişvili, yabancı turistleri Rusya’ya çekmek için kapsamlı şekilde program ve stratejik çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Sarişvili, “2014-2018 yılları arasında iç turizmi canlandırmamız için adımlar atmaya başladık, bu öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu programda bölgelerimizin turizm alanlarında altyapı inşaatı gibi çalışmalar öngörülüyor. Rusya büyük bir coğrafya. Her mevsim doğa ortamı var. Ülkemizde kış, inanç ve kültür turizmi dünyada daha fazla ilgi uyandıran tatil çeşitleri. Bizim görevimiz, bu güzelliklerimizi dünyaya tanıtmak ve daha fazla turist çekmek. Soçi-2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nın bölgede tatil turizmini daha da canlandıracağına inanıyoruz. Bölgede turizmle ilgili çok sayıda çalışma yapıldı.” dedi.

RUSYA’YA GELEN TÜRK TURİSTLER YATIRIM FIRSATLARINI DA KEŞFEDER

Rusya’ya gelen turist sayısında Türk turistlerin de önemli katkı sağladığına işaret eden Rosturizm Başkan Yardımcısı, “Rusya’ya 2013 yılında sırf turist vizesiyle gelen yabancı vatandaş sayısı yaklaşık 2,5 milyon. Bu yabancı turistlerin yaklaşık yüzde 10’u Türkiye vatandaş. Türklerin eski yıllara göre fazla sayıda gelmesi bizi çok memnun ediyor. Tabii ki daha fazla gelmesi için Rosturizm olarak genel çalışmalar yapıyoruz. Türkler henüz Rusya’yı daha fazla keşfetmedi. Sibirya’da Baykal gölü ve çevresi, en doğuda Kamçatka’da güzel doğa manzaraları, Orta Rusya’da Kızıl Halka bölgesi, St.Petersburg, Moskova, kuzeyde ve başka bölgelerimizde deniz ve nehir turları ve başka tatil yerlerimiz Türk turistlerin çok hoşuna gideceği yerler. Türkler de bizim gibi duygusal ve romantik, kültürel, tarihi eser ve anıtlara ilgi duyan bir millet. Türkler aynı zamanda girişimci, turizm amaçla gelen Türkler burada iş imkanlarını da yerinde incelemiş olacak.” diyerek Türk vatandaşlarını Rusya’ya davet etti.

RUSLAR BU YIL DA EN ÇOK TÜRKİYE’YE GİDER

Rus turistlerin Türkiye’ye neden büyük gösterdiğine dair soruyu yanıtlayan Sarişvili, “Genelde Rus turistlerin yüzde 30’dan fazlası sıcak denizi sever. Türkiye de bol sıcak deniz var. Türkiye’nin mutfağı zengin, Türkler konuksever bir halk. Türkiye’de gelişmiş turizm altyapısı mevcut. İnanç turizmi açısından da Ortodoks Rusların çok ilgisini çeken bir ülke. Türkiye’de Bizans İmparatorluğu’ndan kalma çok sayıda Ortodoks anıtını Rusya’da bilmeyen yok. Bu yılda da Rus turistlerin en fazla gideceği ülke yine Türkiye olacağını tahmin ediyorum.” dedi.

DOLARIN ARTMASI TURİZMİ CİDDİ ETKİLEMEZ

Doların artmasının turizm sektörünü kısmen etkileyeceğini savunan Rosturizm Başkan Yardımcısı, “Doların artmasının, yurtdışına gidecek turist sayısının ciddi şekilde etkileyeceğine inanmıyorum. Dalgalanma olacak. Yine de gelişmelere bakmak lazım. Türk tur operatörleri dolar kuruna göre, fiyat politikası uygularsa iş değişir tabi.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar