Roketsan ihtiyaç duyduğu malzemeleri İzmirli sanayicilerden alacak

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmirli sanayicilerin üretim kalite ve standartlarını yükselterek savunma sanayisinden daha fazla pay almalarını sağlamak, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin modernizasyon çalışmalarına yerli üretimle katkıda bulunmak amac.

Google Haberlere Abone ol
Roketsan ihtiyaç duyduğu malzemeleri İzmirli sanayicilerden alacak

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmirli sanayicilerin üretim kalite ve standartlarını yükselterek savunma sanayisinden daha fazla pay almalarını sağlamak, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin modernizasyon çalışmalarına yerli üretimle katkıda bulunmak amacıyla Roketsan ile işbirliğine gidiyor. Roketsan, ihtiyaç duyduğu malzemeler için sanayicilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, Ege’den yaptığı alımları arttıracak.

TSK’nin ihtiyaçlarına yönelik yaptığı üretimle savunma sanayisinin önemli kuruluşlardan olan Roketsan Genel Müdürü Eyüp Kaptan, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti. Roketsan’ı tanıtarak İzmir ve Ege’den yeni alt yüklenicilerle çalışmak istediklerini belirten Kaptan, “Geçen yıl ciromuzu iki kat, kârımızı dört kat artırarak yüzde 40’lık büyüme sağladık. Kontrata bağlanmış 3,5 milyar dolardan fazla iş var.” dedi.

'CİRİT FÜZESİNİ ABD BİLE YAPAMADI'

Bu kadar büyük potansiyel içinde alt yüklenicilere bakıldığında, en az ürünün İzmir ve Ege’den alındığını gördüğünü belirten emekli Korgeneral Kaptan, şunları söyledi: “İhtiyaç duyduğumuz ürünleri hep aynı yerlerden almak yerine, rekabet yaratmak gerektiğine inanıyorum. Pazarlama ve satın alma direktörlüğümüzün altındaki müdürlüğü, bu bölgedeki sanayicilerle tanıştırmak istiyorum. İzmirli sanayicilerin, Roketsan’ın alt yüklenicisi konumuna gelmesi için bilgilendirilmeleri gerekiyor. Yine İzmirli sanayicilerden oluşan bir grubu Roketsan’a davet ederek, ilgili birimlerle temasa geçmelerini sağlayabiliriz. Malzeme ve tedarik sıkıntısı yaşayan bir firma değiliz, sadece bu bölgenin de satın alma süreçlerine dahil olmasını arzu ediyorum.”

Genel Müdür Kaptan, hızlı gelişen ve projeleri gizli bir kuruluş olduklarını da vurgularken, “Uzaya uydu fırlatacağız. Cirit füzesini ABD bile yapamadı, biz yüzde 40’lık ihracat rakamına ulaştık. Geçen yıl 400 milyon liralık alım yaptık. Kalifiye edilmiş ve testlerden geçirilmiş parçaların yanısıra genel kullanıma hitap eden parçalar da alıyoruz. Bunun bir kısmını Ege’ye kaydırırsak güzel olur.” diye konuştu.

'İZMİRLİ SANAYİCİLER TEKLİFE HAZIR'

EBSO Başkanı Yorgancılar da Roketsan Satın Alma Direktörlüğü’ne bağlı bir ekibi İzmir’de ağırlayıp sanayicilerle tanıştırmak istediklerini söyledi. İzmirli sanayicilerin Roketsan’ın üretimi ve ihtiyaç duyduğu malzemeler hakkında bilgi sahibi yapılmasının önemine dikkat çeken Yorgancılar, “Bu sunum sonucunda, ihtiyaç duyduğunuz parçaları üretebilecek sanayicileri de Ankara’ya yönlendirip teklif vermelerini sağlayabiliriz. Bu organizasyonu zaman kaybetmeden gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz.” dedi. EBSO Savunma Sanayi Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Özkan ise böyle bir organizasyonun bölgeye olumlu yansıyacağını ve sanayiye yeni bir dinamizm kazandıracağına inandığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar